Feb 1, 2008

mina helgtips i metro


TIDENS ANDA Dj Klever spelar imorgon på The Rumble och Therese tyckte han var så bitchin på Nöjesguidens sommarfest att hon sprang upp på scenen och pussade honom på kinden som ett jäkla Beatles-fan. Missa inte!

Im MAD as hell Och jag ska lyssna på Krautpunk på Space

Förra årets bästa klubb enligt oss själva på Nöjesguiden fortsätter skrävla fram i den skånska natten. Nu är det dags för Audionom att inta Spaces scen och visa vad den svenska krautpostpunken går för. Och eftersom vi redan vet att den inte går av för hackor så ses vi där.
Fre, The Space Between, Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö, 22-03, 60 kr

We like the cars that go DONK
Ikväll är det premiär på Donk Club i Retros källare. Hedersgästen är ingen mindre än MHM One (Culture Box, Kph), och som om det inte vore nog spelar som vanligt resident Donk Boys (vi älskar det namnet) det bästa av donk house!
Fre, Donk Club, Retro, N Skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré

Artzki boys are neurotic
Starta helgen med ett vernissaget Edvard Gran "Monolog #1". Såhär skriver galleriet och vi fattar inte så noga så vi låter de ha ordet: ”En skådespelare försöker uppriktigt och (relativt) systematiskt att utveckla ett resonemang som minnar om en tillståelse.” Loves it.
Fre, Vernissage, Cirkulationscentralen, Nobelvägen 125, 18-21, fri entré

Nina and the KILLers
Club Killers är ett bandkollektiv är en klubb är en 17.manna stor blåsorkester. Tja, vad det är är, så spelar de på Debaser och det brukar snabbt bli fullt så kom i tid ifall du är pepp på kollektivt ös. Kvällens gäst är Nina Ramsby.
Fre, Club Killers, Debaser, N Parkgatan 2, Malmö, 19-03, på scen 22.00, fri entré innan 22 sedan 90 kr, fri entré med Club Killers tatuering

Klezmerfest
I auditoriet på Kulturen kan du uppleva Klezmerfestivalen med akter som Balagan Klezmer Band, Judiska kören och Basia Frydman. Festmusik på jiddish och hebreiska och vi vet inte om det även blir lite gefilte fish men vi kan alltid hoppas.
Sön, Klezmerfestival, Kulturen, Lund, 12-14.45 eller 15.15-18.00, 130 kr

No comments: