Jan 30, 2008

dagens metrotips ons 30jan


TIDENS ANDA Distansrelationer är det enda sättet att ha relationer. Be din partner flytta lite på sig, eller hitta en i ett helt nytt postnummer. Det är så himla 2008.

Justice spelar megadance på Vega
Från Ed Banger med danspoppig kärlek

80-talet hade New Kids On The Block, 90-talet hade N*sync och idag har vi en helt annan uppsättning boybands att blåsa bort huvudet på oss. Ed Banger vågen verkar inte riktigt ha dött ut än, och supermegadansgolvspojkbandet Justice skövlar fram över världen likt ett flouroscerande partytåg. Justice är två fagra franska herrar som blivit adopterade av Mark the Cobrasnake och Uffie. Eller så är det tvärtom, man vet ju aldrig. I kväll spelar den franska duon på Vega i Köpenhamn med dj Mehdi som support, och dra på trissor vad du kommer ångra dig om du inte går dit. Om du inte redan har biljett kan det vara tricky, men ring till Vega och se ifall de fått in några eftersläntare. Eller så hoppas du på det bästa och köper din biljett utanför lokalen. Frankofil electro är så jävla fun även om det är sååå last season din hårding.
Justice, Stora Vega, Enghavevej 40, København V, DK, 250 dkr, 20.00, tel: 33 25 70 11, www.myspace.com/etjusticepourtous

Paljetter för alla Ni vet hur man brukar säga; diamanter och internet är en tjejs bästa vän. Dock lägger vi till paljetter till denna oumbärliga trio. Paljetter hottar upp vadsomhelst – väskor, skor eller klänningar. Snyggast är det med paljetter i olika färger och bisarra mönster. Det enda som inte är okej är den skittråkiga paljettunikan som oftast är svart och grå och med något tråkigt fjärilsmönster. Den är inte okej. Paljettbustiers a la Madonna och Cyndi Lauper, eller kuvertväskor i grälla paljetter funkar bäst. Ha paljettbustiern till jeanskjol och kavaj när du ska vara kavat, eller släng på en spetskjol och body under när du ska gå till krogen och prata om hur trist modeveckan i stockholm är. Paljettkläder fyndar du lättast på ebay.com, dessutom är dollarn så låg att du kan komma undan med riktiga megafynd. Oavsett om det är en regnbågsfärgad paljettjacka eller en bustier så finner du det på ebay. Har du tur (och om jag, Therese, inte redan har köpt det) kan du även finna ett bra urval av paljettkläder på UFF Humana i Malmö.
www.ebay.com, UFF Humana,
Möllevångsgatan 29b, Malmö, mån-fre, 10-18, tfn: 040-121110

Emergenza musiktävling
Den årliga musiktävlingen Emergenza sätter igång idag. Det är en radda up-n-coming band utan kontrakt som tävlar om den stora uppmärksamheten och bekräftelsen. Det här är kvällens line.up. Och kom ihåg att det är fri ålder, så gör en utflykt med alla du känner. 19.00 Ida & Lumbago, 19.25 Mod Experience, 19.50 Down South Blues, 20.15 Hemorrojderna, 20.40 Blind, 21.05 Simsoak, 21.30 Dogday Afternoon, 21.55 Anal Astronauterna, 22.20 The Hokus Pokus, 22.45 Filthy Fingers.
Emergenza Festival, Arena 305, Lönngatan 30, Malmö, 19.00, fri ålder

No comments: