Jan 16, 2008

onsdagstips i metro 16/1

TIDENS ANDA Klockan 13.25 på SVT1 är det dags för matiné med Frank Sinatra, Sammy Davis Jr och Dean Martin! Japp, det är Oceans 11 från 1960. Eller "Storslam i Las Vegas" som den heter på svenska.

RUBRIK Gott bröd på Systrar&Bröder
Frossa i limpor, bakverk och glutenfritt

Under sömnlösa nätter kan man tröstas av tv-kocken Johan Sörbergs maträtter och bakverk på TV4as program "Lättlagat". Kanske inte så smart för man blir fasligt hungrig, och tyvärr kan man inte äta Herr Sörbergs bakverk eller bröd då han arbetar i det egna Riddarbageriet i Stockholm. Men hav förtröstan, det finns gott bröd i Malmö också! På Bageriet/caféet Systrar&Bröder finns en mängd olika bröd och bakverk - till och med glutenfritt. De serverar dessutom en god och mättande salladsbrunch och otroligt goda grillade mackor. Köp med dig ett lass limpos på väg hem redan idag, surdegsbrödet är fenomenalt. Sedan kan du laga Johan Sörbergs goda hamburgare med stekt surdegsbröd och tomat-coleslaw vars recept du hittar här under, jösses vad bra att vi tänkt på allt!
Systrar&Bröder, Ö Rönneholmsvägen 26, Malmö, www.systrarbroder.se

Sörbergs Hamburgare
Ingredienser:
500 g nötfärs, salt, peppar, smör och sesamolja till stekning, ljust surdegsbröd
lök- och tomatslaw: 1 rödlök, 1 vitlöksklyfta, 2 tomater, en halv tsk tabasco, 1 dl majonnäs, 2 msk dijonsenap, salt, peppar.
Gör såhär:
Blanda färsen med salt och peppar och forma fyra tunna biffar. Stek i het panna i smör. Skiva brödet och stek det i smör och sesamolja. Lök- och tomatslaw: Skala och skiva löken i tunna ringar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka tomaterna. Blanda ihop och rör ner tabasco, majonnäs och dijonsenap. Salta och peppra. Bygg ihop burgaren med brödet och slawen och servera gärna med en ljus amerikansk öl.
Du hittar fler av Johan Sörbergs recept på www.recept.nu

Sarah Silverman
Ikväll är det seriestart för "The Sarah Silverman Program" på tv2. Sarah är skitrolig, störig, ego och snyggare och roligare än alla du känner. Programmet handlar om rätt menlösa saker a la Seinfeld eller Curb your enthusiasm, men det är ju sånt vi gillar. I första avsnittet blir Sarah lack för att hennes kompis Laura går på dejt istället för att titta på tv-programmet "Cookie Party!" med Sarah. Sjukt mogen humor på alla sätt.
The Sarah Silverman Program, SVT2, 22.50

Tangolektioner
Lär dig dansa tango på Vuxenskolan i Lund. Testa ifall du verkligen har två vänsterfötter eller ifall du faktiskt kan lära dig ett danssteg eller två. Vi tror på dig. Just do it. ( I värsta fall kan du ju titta på och låtsas att du kan när alla vet att du fejkar).
Argentinsk Tango, Vuxenskolan, Gråbrödersgatan 13, Lund, 18-19, fri entré

No comments: