Apr 1, 2009

simpla vita bönor kokta som gudoms risotto

jag gjorde zetas recept på vita bönor kokta som risotto till middag fast annorlunda, ladda ner receptfoldern ifråga gratis här: http://www.zeta.nu/uploads/files/60.pdf

jag gjorde dock snabbversion crosscheck cooking i vanlig ordning ungefär såhär! (1 portion 10 min):

1. stek grovhackad lök, vitlök och skivad morot i olivolja på medelvärme. ha i vita små bönor, rör om och värm ihop. ha i 1 tesked torkad salvia om du vill.
2. ha i en handfull gröna frysta ärtor, lite vitt (matlagnings-)vin (ca 1/2 dl), lite svamp- eller grönsaksfond (ca 1/2 msk, alt en fjärdedels nersmulad buljongtärning). rör ihop mjukt. ha i basilika eller persilja (jag hade i fryst färsk hackad basilika svenneway).
3. riv ner sojaedamerost eller parmesan (eller långlagrad präst/västerbotten), peppra och salta, rör runt, låt puttra ihop = sleva upp på fat, ringla över litet mer olivolja. klart och gott.

No comments: