Jan 1, 2009

det finns så många känslor att känna hur vet man exakt vilken grad vilken beskriven känsla ska ha


2009 är så bra. jag har tittat på tv, småstädat och ätit rester från igår och legat i sängen hela dagen. jag har funderat på känslor lite mer och jag tror jag har svårt att skilja på dom ibland. eller hur vet man vilken som är den förliggande känslan och hur den ska kännas? är detta den enda bakomliggande frågan bakom våra uttryck genom konst, kultur och poesi? ibland kan man bara vara sjuk men blir ju som konsekvens på lågt humör, ibland är man kär men känner sig psykiskt galen, ibland är man förvånad men tror man känner sig rädd och ibland är man brydd och tror man är ond eller deprimerad. igår tror jag att jag var så lycklig så jag blev helt överlumpad, eller jag vet inte. ibland är jag så glad att jag känner mig lyckligt lyckligt rosakär utan att ens ha en pojkvän att vara det i. det är intressant. det är inte konstigt att de sprutar ut oxytocin och andra ämnen i shoppinggallerior i usa, eller sprutar in extra syre i luften på casinon så man ska hålla sig vaken längre. kroppen är inte att leka med. DET ÄR FAN ALLVAR.

jag hade så roligt igår att jag nästan trillade av det höga taket av lycka. och vår gammeldags-middag med snittar, tal, sojakött med brunsås och rotfrukter, chokladsufflé till dessert samt vett-och-etikett-regler förklarade av richard var helt perfekt. vi ska börja med söndagsstek och jag har läst om 50-tals dating senaste timmen. det är så fint. jag ska börja kamma håret, köpa ordentliga fina underkläder och lära mig gå i högklackat igen.

5 comments:

Baby Droool said...

Allt är så kaosartat så jag känner att vårt beslut om 50tal är den enda fasta punkten i en annars turbulent värld. Söndagsstek är såå 2009.

Therese Svensson said...

söndagsstek och handhållning är som en dröm som i en ask.

Anonymous said...

.. nu har jag stått och lutat mig mot väggen i skinnpaj, tuggat tuggummi och visslat på kvinnor hela morgonen men alla blir så förbannade. Vaddå, liksom, jag vill ju bara hålla hand och om vi dejtar i ett halvår pussas på kinden.

Anonymous said...

Efter badet har jag testat olika 50tals frillor, samtliga hade gett mig inträde till Hitler Jugend.

Förstår inte hur en dam kan bli förnärmad när man visslar.
Vissling = "hej, du är het, vill du hålla hand?"

Anonymous said...

Apropå känslor då: Ibland tror man att man är på väg in i en hat-psykos och bara neeej vad olägligt, med det är bara hormoner. Aka pms.
Gott nytt år btw. Många förkortningar här.