Mar 5, 2007

smaksatt salt

salter är bland de bästa kryddorna. salt finns i tusen olika smaker och jag älskar säkert alla. på hemköp köpte jag idag salt med tillsatt spirulina, magnesium och annat gott som passar till fisk och grönsaker. jag köpte även rökt hickorysalt som funkar speciellt bra till protein.

9 comments:

Anonymous said...

har jag rätt om jag säger att du dricker alkohol VARJE DAG?

Therese Svensson said...

ja i stort sett men jag är från NORRLAND

Anonymous said...

emmery's har bäst salt. och är billigare än möllans. "halwyn mor" gör ett sublimt rökt flingsalt. även hittat ett lite underbart beskt dödahavssalt. men gå inte på det där rosa från himalaya. tokdyrt och inget speciellt alls. förutom då att det är rosa. hickory o chipotle rules ok!
och du. rör inte paulo melim. kommer göra underverk i paris. är även en obotlig hedonist, alla dagar i veckan, nog baxat in honom i fler taxis än jag har strumpor.

Anonymous said...

har alla från norrland ALKOHOLPROBLEM

Therese Svensson said...

oj sid peach, vilken fantastisk informations update, tack. jag tror jag hade lite för stora förväntningar på melim, ska kolla genom kollektionen en gång till. och jag har hört att emmerys har bra salter, ska knalla ner dit idag - till frukost testade jag spirulinasaltet till ägg, det var inte speciellt lyckat alls. har du några salt-på-mat-tips?

Anonymous said...

den bästa sältan jag smakat är liten anspråkslös grej från rené på noma. ta ett ostron eller två. öppna och tryck ner i en blender och droppa på lite olivolja och en knippe välsköljd persilja. högsta hastighet, och voilá, du har en vackert mineralisk ostronpure att doppa färska räkor, langoustiner etc i. Gärna en flaska bättre vitt biodynamiskt från Loire till det och den europeiska avantgardeminimalismen är fulländad.

Therese Svensson said...

oj vad gott, jag har nu massor av välbehag i fantasins gom. det låter lite likt det där dom har i loungen på trappaner? älskar det. har du en matblogg? jag svimmar av smaker och tips.

Anonymous said...

har massor av bilder, plåtar nästan allt jag äter. det är sant. du får visa mig hur man laddar upp bilder på din blogg så kan du få en trio

Therese Svensson said...

ja, maila stamcellforever@gmail.com, det är min bilddatabas.