Feb 25, 2009

sojakorvgryta

jag handlade vegetarisk chorizo och ska göra en korvgryta ikväll med österrikiska alp-äpplen (jag fick två av louise nyss hemkommen), spetskål, lök och salvia för jag läste denna igår och tänkte att jag inte testat sojachorizon än och att det var dags. (åh nu kom jag på att jag måste handla surkål även!)

Korv med frukt och grönt från dn mat&dryck:

Ingredienser 4 port:
500 g chorizo
1 gul lök
300 g savojkål alt vitkål
2 äpplen
1 msk olivolja
2 dl drickfärdig äppeljuice eller cider
1 msk fond
1 msk ljus maizenaredning
2 msk finhackad färsk salvia eller bladpersilja

Görsåhär:
1. Bryn korvarna i en het lätt oljad stekpanna tills de fått fin färg på alla sidor. Använd en stor panna med höga kanter så allt får plats. Lägg korven åt sidan.
2. Skala och strimla löken. Skär bort stjälk och den grova nerven från kålen. Skär den i små bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
3. Lägg ner lök, äpple och kål i pannan och fräs i olja tills löken börjat mjukna.
4. Häll på äppeljuice och fond. Rör ner redningen och koka upp. Tillsätt korven och vänd runt så att allt blir varmt. Rör ner salvia eller persilja. Smaka av med salt och peppar.

4 comments:

Anonymous said...

Droool. Låter sjukligt gott. Berätta hur den blev sen.

Therese Svensson said...

j.a! scout honor!

Anonymous said...

här har du ett utmärkt tillfälle att återupptäcka din vän potatisen, koka med ett par i bitar (obs fast sort, kanske asterix). ät med senap.

Therese Svensson said...

jag

KAN

inte

!!!

/potatisfobi