Jan 22, 2008

dagens metrotips tis 22 jan


TIDENS ANDA Babel visar ikväll Daniel Själins intervju med författaren Torgny Lindgren. De kommer prata om sanning kontra lögn, Guiness rekordbok och barbarisk mat. SVT2 21.30.

Westernrock på Plockepinn
God mat och countryrock


Plockepinn nöjer sig inte med att vara en fantastisk kvällskrog, de är även fenomenala på lunch. Flustra och rodna till rätter som Bouef Bourginion med potatispuré, lertallrikssill med bjärepotatis, hummerbisque med kronärtskocksmajo, krämig kycklingfricassé med bjärepotatis, färsk sejfilé med brynt smör, riven pepparrot och kokt bjärepotatis, halstrad lax med gräddkokt grönkål och stekt fläsk med löksås. De har dessutom alltid en vegetarisk rätt och en extra lyxig lunchrätt på fredagar. Ikväll bjuder de dessutom på Klubb Peyote - en westerninspirerad liten sak som spelar country, western, surf och rockabilly. De brukar köra film och liveakter. Shooting John står på scen ikväll så gör inga plötsliga rörelser FÖR DÅ SMÄLLER DET.
Klubb Peyote, Plockepinn, Bergsgatan 29, Malmö, 21-01, fri entré

Livejazz
Ja Jo. Vi vet att ni vet vid det här laget. Men för gröngölingarna där ute: Det är Volymkapellet ikväll på möllankrogen Volym. Det betyder livejazz och massor av veteöl. Och det är väldigt bra ok? Ok!
Volymkapellet, Volym, Kristianstadsgatan 17, Malmö, 22-01, fri entré

Mad Men på Madison Avenue
Ny säsong betyder timmar av modevisningsurfande på style.com samt en ny säsong av tv-serier. Sverige har inte riktigt hunnit lida av strejken i USA än, så vi har fortfarande en massa bra serier vi inte hunnit kolla på. "Mad Men" är en av favoriterna som kanal 9 köpt in. Den utspelar sig under 60-talet på reklambyrån Sterling Cooper Advertising Agency på Madison Avenue i New York. Skaparen är Matthew Weiner (hehe vi sa nästan weiner), och han har tidigare producerat och skrivit Sopranos, så ni vet ju att det lär vara bra. Alla killar i serien har snygg bryléfrissa, stiliga hemmafruar, horny älskarinnor och skitcoola (men få) kvinnliga kollegor (dock mest sekreterare). De har fantastiska kläder, röker alldeles för mycket, männen ser ut som män och kvinnornas attityd och kurvor går inte av för hackor. Huvudpersonen är Don Draper som är byråns creative director. Kolla in den genast på Kanal 9 eller på Mad Mens site: http://www.blogger.com/www.amctv.com/originals/madmen

UFF vad trevligt!
Uff har just öppnat sin snygga nyrenoverad butik i Lund, och butiken i Malmö har fått in ett fenomenalt nytt utbud av megacoola kläder. Vad sägs om batikfärgade Iron Maiden t-shirts, sammetshattar med flor, mockahandskar, Talking Heads kavajer, pälsar i mängder, tidiga 90-tals kreationer med bisarr blandning av leopardmönster och skinn och en massa massa mer.
Uff Humana, Bankgatan 15A, Lund samt Möllevångsgatan 29b, Malmö, öppet 10-18 mån-fre

No comments: