Feb 3, 2009

klia, fettsyror och hud-mat, en liten menlös iakttagning i jakt på mer information

nu gnällde jag litet högt för det kliar så mycket på huden och jag är ovan. sen jag slutade med mjölkprodukter och gluten har huden varit det organ som skött sig allra bäst, faktiskt helt exemplariskt över förväntan och om någon hade kommit in på harvard hade det varit huden icket jag. för fem år sen hade jag exempelvis torr hud, röda fläckar på kinderna och torrhetsrynkor men inte nu så det är därför jag är lite överdrivet orolig för tänk om jag har en ny allergi eller en biologisk obalans jag inte kommit på än? (tönt) (men ändå! spännande!) (tönt v.2)

fast idag sa jag till anna och louise "jag äter ju bara tomatsoppa, tänk om jag behöver ta vitaminpreparat?" och fick genast en rödbetsfärgad multivitamintablett av louise. jag tänkte vidare och tänkte att tomat och aubergine väl tillhörde samma potatisväxtgrupp och att det var någon dålig nackdel med att överäta dessa som jag inte kom ihåg, så nu har jag kollat i mina växt- och näringsläraböcker (samtidigt som jag ätit tomatsoppa...), men jag har inte kommit fram till något än så jag återkommer strax.

obs: dock kan jag meddela att fettsyror och exempelvis vitkål, äggula och råris är fasligt bra för huden och det är egentligen vad jag brukar vara besatt av istället för tomatsoppa (jag får gå tillbaka till omelettbesatt). men nu har jag inte haft vare sig ägg eller råris hemma sen i november och inte ens ätit fisk, frön, avokado ELLER kål på väldigt länge, så jag är ju s_t_e_k_t. alltså gjorde jag matlåda tills imorgon med rå lax och riven rå vitkål med sesamfrön och aramealger. jag kanske bara måste lära mig balans som vanligt jävla tjat. dvs inte perioder med bara omelett, eller tomatsoppa, eller guacamole, eller jordnötssmör eller tofu med ananas. ja jag fattar.

1 comment:

Miss Nittånhundra said...

du borde äta kvällsmat med mig i fortsättningen! (av nån outgrundlig anledning lyckas jag ha perfekta blodvärden. tips! kolla på vårdcentralen.)

(jaja, jag är insomniac igen...)