Jun 14, 2008

Mean Streets Filmfestival #3 på söndag!!

Mean Streets Filmfestival #3 (aka Liket Lever)
Söndagen 15 juni på Panora i Malmö
.

12.00 They Live (1988), regi: John Carpenter
"I have come here to chew bubblegum and kick ass... and I'm all out of bubblegum"
Rowdy Roddy Piper, Uzis, solglasögon, Aliens, fantastiskt fåniga fightscener, ett försök till politisk satir från Carpenter och ost massor, massor av ost!

14.00 Blast of Silence (1961), regi: Allen Baron
Länge ansedd som en av de stora bortglömda Noir-pärlorna, Allen Barons debutfilm är inspelad på plats i New Yorks gränder, klubbar och slitna lägenheter. Det är sällan staden kännts så här äkta och "på riktigt", "Silence" är som en osnuten lillebrorsa till Jules Dassins klassika Naked City. Baron spelade själv rollen som Frank Bono, en yrkesmördare som kommer från Cleveland för att utföra en "hit" på en lokal gangster. Bono akompanjeras av ett fantastisk jazz-soundtrack av Meyer Kupferman, och en mörk och nästan beatnik-aktig voiceover (skriven av Waldo Salt och framförd av Lionel Stander som båda var svartlistade under McCarthy-eran).

15.30 Dark City (1998), regi: Alex Proyas
Från Film Noir till Modern Noir. Alex Proyas följde upp den olycksdrabbade filmatiseringen av The Crow med vad som i mitt tycke är den bästa Sci-Fi filmerna sedan Blade Runner och ett av de stora filmverken de senaste 20 åren. John Murdoch är efterlyst för mord, men han har själv inget minne av varken dem, sin fru eller någonting överhuvudtaget. Vad är verklighet, vad är illusion och vem är The Strangers?

17.15 CROWS ZERO (2007), regi: Takashi Miike
Miike tar sina gamla Young Thugs-filmer, kör dem genom en MANGA-adaption, ger dem en extreme makeover och skruvar upp det till 101! Någon beskrev den som Volcano High med hjärna och ryktena säger att den ska vara minst lika bra som den härligt galna SUKIYAKI WESTERN DJANGO!

20.00 The Machine Girl (2008), regi Noboru Iguchi
Ord är överflödiga:
Pris: 50:-/film eller 200:- för hela dagen.
Det går att köpa biljett på plats mellan 11.30-12.00 och 5 minuter innan varje visning.

No comments: