Oct 31, 2007

pick of the week

Titta vad roligt, jag fick göra pick of the week på myspace.

-------

MYSPACE PICK OF THE WEEK
//Therese Svensson//

Fem färgglada humörhöjare

Hösten bedövar allt med sin geggiga gråskala, kolla in följande Myspaceadresser för att få en välbehövlig technicolordos.

1. Collabo
http://www.myspace.com/collabolovesyou
Collabo är dj/art/klubb/mode-kollektivet som bjuder på de bästa festerna i södra Sverige. De mixar olika medium för att få maximal partyeffekt – det kan hänga installationer från taket medan alla festar sönder sig till bästa dansmusiken från 80-talet och framåt. Lätt bäst klädda och roligaste klubbpubliken ever. På deras sida har de TTCs låt ”Travaillier orgasmic” vilket gör även den mest depressiva goten glad igen. Snart öppnar de butik.

2. Steed Lord
http://www.myspace.com/steedlord
Steed lord är ett gäng videokonstnärer från Island som nu gjort en art print kollektion för H&M. De gör färgglada after ski-tights, hoods och tshirts. Naturligtvis är allt i chockfärger så det bör bäras på dansgolvet tillsammans med solglasögon och nån jävla visselpipa eller något.

3. Radio LXMBRG
http://www.myspace.com/radiolxmbrgband
Radio LXMBRG är kanske Sveriges bästa band (efter The Knife?) och låter som norrsken on the european dancefloor. De bor i Stockholm och jag har hört att en av gruppmedlemmarna pratar skelleftebondska… Bästa musiken till allt – samlag, party och städning.

4. FREAKZ!
http://www.myspace.com/freakzarecool
Freakz! Är klubben med så mycket färger på sina flyers att man blir blind av glädje. Deras slogan är ”Break up- and get drunk & crunk!”, vilket faller i god jord hos alla vi som gått på deras fester. I Oktober hade de en tvådagarars minifestival med Tommy Sunshine och Stinkmitt, och nu senast gästades de av Purple Crush och Yacht.

5. SOM
http://www.myspace.com/sommusik
Elektroniska gruppen SOM blandar det bästa av alla genrér - skör sång, Joanna Newsom folktronica, DAF beats och isländsk euro. Ibland låter det som Kylie möter Radio Dept möter The Knife möter fransk retropop. Det vill säga hårt, mjukt och jävligt bra. Du kommer älska det. Sångerskan Sophia älskar dessutom färgstarka byxor.

PERSONLIG INFO:
Therese Svensson

Jag är 28 år, skytt, klubbredaktör på Nöjesguiden i Malmö + klubbarrangör för klubb The Prom på Debaser i Malmö som går av stapeln sista fredagen varje månad.
Myspaceadress: http://www.myspace.com/theswedishprom

2 comments:

Anonymous said...

Hej! Vem gick du hem med i fredags då??/L

Therese Svensson said...

nej nu, jag sov själv, min kompis bar hem en av mina skivväskor.