May 7, 2007

debaser malmö

1 : to lower in status, esteem, quality, or character
2 a : to reduce the intrinsic value of (a coin) by increasing the base-metal content b : to reduce the exchange value of (a monetary unit)

Synonyms DEBASE, VITIATE, DEPRAVE, CORRUPT, DEBAUCH, PERVERT mean to cause deterioration or lowering in quality or character. DEBASE implies a loss of position, worth, value, or dignity "commercialism has debased the holiday". VITIATE implies a destruction of purity, validity, or effectiveness by allowing entrance of a fault or defect "a foreign policy vitiated by partisanship". DEPRAVE implies moral deterioration by evil thoughts or influences "the claim that society is depraved by pornography". CORRUPT implies loss of soundness, purity, or integrity "the belief that bureaucratese corrupts the language". DEBAUCH implies a debasing through sensual indulgence "the long stay on a tropical isle had debauched the ship's crew". PERVERT implies a twisting or distorting from what is natural or normal "perverted the original goals of the institute".

i lexin står det att debaser betyder debattör. intressant. debaseröppningen i torsdags var i alla fall mycket angenäm. jag kom dit efter att ha tokstädat lägenheten och mötte upp cake moa och sassy erik. såklart hade jag och moa omedvetet klädkoordinerat oss; hon i en cyanfärgad shortsdräkt och jag i en cyanfärgad jerseyklänning. det roliga var att jag hade exakt likadana strumpbyxor som moa hade på sig fast i en annan färg. jag hade dom dock inte på mig för mina hade revor så jag slängde dom. ingen trodde på oss när vi sa att vi inte hade ringt varann innan och koordinerat. coolt. det var fri bar och buffé och jag körde den gamla "hej jag dricker två stycken samtidigt eftersom jag är för lat/effektiv för att stå i baren". jag drack skumpa och öl och vin och åt kycklingspett, grillade rotfrukter och sallad. buffén var god, massor av god vegetarisk tortilla, chevrepaj, knaprigt bröd, fluffigt börd, ostar och annat gott. jag, moa, erik, mattias kroon och harald stjerna satt och pratade i en soffgrupp på uteserveringen (uteserveringen kommer bli mitt stammishak, jag har redan varit där tre gånger sedan i torsdags och dessutom kommer de ha trådlöst internet så jag tänker sitta där och jobba). piotr och hans tjej kom också förbi och var bleka och beerloving och sen gick vi in och jag bytte kläder till en svart/metallicrosa klänning med vitrosa blus och så blev vi intervjuvade på toaletten och sen dansade vi med anna storåkers och de andra rock/klubb-brudarna till mina bästa pojkdjs från klubben DRAMA. jag bytte nummer med dem, drack mer öl, pratade med jossan och swim fast club och sen kom k och vi drack mer öl och gick runt och fotade.

i fredags fortsatte flyttpackandet, sedan spelade jag och moa skivor på debasers uteservering från 15 till 22. christian falk var kul och tyckte vi spelade bra musik. jag och moa har aldrig spelat så länge ihop förr men det gick sjukt bra och blev en jättebra kombo. vi kör på samma dansanta cpbeats med förkärlek för 60talet och åren 78 till 87, och moa spelar mer cute girlie och jag kör hårdare. men hon är ju ms prom och jag mr prom och hon har rosa corsage och jag blå så det passar ju perfekt. och när hon kör bossanovig fransk popjazz så kör jag bossanovig europeisk/amerikansk exotica. perfekt mix på en solig uteservering 2007. åtminstone med en öl i hand, gott sällskap, välfylld mage och solglasögon på näsan. bra bra ok. efter skivspelandet åt jag en pad thai på råå och gick hem och sov för att gå upp 5 och flytta klart.

No comments: