Sep 25, 2007

hirseminje vilken blooper



jag skulle bara bräcka (tror jag det heter när man snabbsteker? vägrar säga woka för helvete) tofu och lite grönsaker och så skulle jag hälla över lite sesamfrön men det visade sig att det var HIRS så jag fick hälla på vatten och låta det hela puttra i tjugo minuter. men det blev ändå gott. jag hade i lite fisksås och chili så det inte bara skulle smaka kokt vatten.

2 comments:

Syster Cysta said...

Du har så fina recept jämt, men kan du förklara grejen med Hirs? När jag lagar det blir det bara sörjigt och smakar absolut ingenting, vad ska man ha Hirs till? jag tänkte att det var istället för ris?

Therese Svensson said...

jag använder det också istället för ris. men man kan göra så det blir fluffigt och gott istället för sörjigt. men jag gör bara som det står på paketet men jag brukar alltid ha mindre vatten så kan man tillsätta extra i fall det blir för torrt. men så det inte blir grötigt liksom. bovete är också en hit.