Nov 16, 2008

barbro och bomben; how to overcome discouragement


jag har på tv i bakgrunden och det är ett program som heter "svenska hjältar" på tv3 med (såklart) 90tals märket mark levengood och det handlar om åklagaren i trollhättan vars hus blev sprängt på samma sätt som falsterbogatan-bomben i maj. text från tv3:
"Vi får också möta åklagaren Barbro Jönsson som trots ett dödligt bombattentat fullföljde utredningen mot mc-gänget Brödraskapet Wolfpack. - Vi vill inte ha ett Italien där maffian styr ända upp i de högsta institutionerna, säger Jönsson. Även 22/11". hennes dörr och hall hade också sprängts och det var bråte överallt. heja barbro!

det är så annorlunda i södra sverige - i stockholm skjuter de mest när det gäller något, här spränger de saker. jag kommer inte ihåg hur det ser ut i norrland eller göteborg, men det känns som att göteborg har mycket strypmord i hamnmiljö och i norrland råkar man skjuta folk under jaktsäsongen.

3 comments:

Baby Droool said...

gbg hade ju mycket ungdomsgäng-som-gör-upp-längs-med-fullsatta-stränder-med-handeldvapen. slutet av 90talet-början av 2000. självklart var jag ofta i gbg då, för det var så nära gangsterstad jag kom.
hehe

Therese Svensson said...

oj det var döfarligt. skjuten i baddräkt -99.

Baby Droool said...

ja, men då är man i varje fall ett snyggt lik. eller så får man ett coolt ärr som man kan ragga med.