Mar 25, 2008

våfflor


idag är det våffeldagen, detta bör firas med gott uppförande och våfflor, här är gluten- och laktosfria majsvåfflor eftersom alla andra våfflor är svin. jag fick förresten erfara min första action på våffeldagen. en annan viktig notering angående våfflor är att det är fenomenal mat att bjuda någon på. vem blir inte glad och het på gröten av våfflor?
  • 2 ägg
  • 3 dl sojamjölk
  • 2 msk majsolja
  • 3 dl majsstärkelse (Maizenamjöl - inte redningen)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Gör så här:

Blanda majsstärkelse, bakpulver och salt. Vispa äggen med en hälften av mjölken och oljan. Häll i äggblandningen i majsblandningen. Vispa ner resten av mjölken tills det blir en slät smet. Grädda. TIPS! Vispa i smeten mellan gräddningarna eftersom mjölet vill sjunka till bottnen!

No comments: