Sep 17, 2008

rumraket label night ikväll på debaser


jag blandade ihop dagarna så döm av min förtjusning när jag insåg att rumraket label night var ikväll på debaser malmö, jag och louise ska gå dit och kolla vad som händer på bägge sidor av det döhippa sundet!

-------
Danmarks bästa skivbolag gör en labelnight tillsammans med Debaser för att presentera sina bästa akter. På scen denna kväll kommer amerikanska Canon Blue, danska hippa Slaraffenland och svenska Taxi, Taxi! Djs: Pest och Kolera (High Five, Happy Sunday).


22:00 (ca)
Slaraffenland (DK)
Slaraffenland är ett fem man starkt band från Danmark som har blivit beskrivna som ett Animal Collective möter The Heat. Signade av Efterklangs skivbolag Rumraket släppte de sitt debutalbum "Private Cinema" i juni 2007. Ett album vars omslag gjorts av amerikanska leksakstillverkarna och konstnärerna Friends With You. Slaraffenland blev sen inbjudna till att medverka på Stereogums tribute-album till Radiohead och de bidrog med en cover på "Paranoid Android". Både 2007 och 2008 blev Slaraffenland inbjudna att spela på Texas musikfestival South by Southwest i Austin.
www.myspace.com/slaraffenland


21:00 (ca)
Taxi Taxi!
Taxi Taxi! är en stockholmsduo som består av systrarna Miriam E. Berhan och Johanna E. Berhan. Bandet blev snabbt en hype i indie-stockholm då de knockade till och med den mest inbitne gamle indieräv med sina helt magiska låtar. Den självbetitlade debut-EPn släpptes i början av 2007 på labeln Rumraket. www.myspace.com/taxitaximusic

20:00 (ca)
Canon Blue (US)
Mannen bakom Canon Blue är Nashvillebon Daniel James. Signad till danska Efterklangs skivbolag Rumraket släpptes debutalbumet "Colonies" 2007. Albumet har beskrivits som en blandning av ny-folk och excentrisk pop. Albumet har mixats av Grizzly Bears Chris Taylor. 2008 spelade Canon Blue på Roskildefestivalen. www.myspace.com/canonblue

No comments: