Jan 3, 2008

torsdagens tips i metro


TIDENS ANDA André Agassi borde få en trofé för sin 80-tals stil. Discosportstil när den är som bäst. Matcha jeansshorts över grälla tights och toppa med en sweatshirt och långa linnen.

Glöm det trista vädret - Blanda en tropisk drink!

Vad Malmö saknar är en gedigen tiki bar av bästa sort. Tikibarer har funnits ett bra tag och var extra populärt på 40- och 50-talet då många amerikaner reste till Hawaii och Elvis sjöng den där hiten om ett blått Hawaii. 1944 blandade pionjären Trader Vic ihop en ny drink och den förste gäst som smakade den utropade ”Mai Tai Roa Ae” som på tahitiska betyder ”det bästa av denna värld”. Och eftersom vi gillar det bästa på denna värld är det självklart att vi gillar mai tai. Dock smakar den olika på nästan alla olika barer eftersom receptet skiftar som färgen på en skarabé, men du kan göra lite såhär:
Fyll ett glas med krossad is samt: 2 cl mörk lagrad rom och 2 cl ljus rom med 1 cl vardera av curacao orange, mandellikör, grenadin, samt 4 cl av både apelsinjuice och ananasjuice. Toppa med 2 cl limejuice och krossad is. Rör om och garnera med ananas och annat som låter tropiskt. Sätt i ett, eller två, sugrör och du är klar! Självklart borde du ha en tropisk rotting tron-fåtölj, men i brist på det går det lika bra med en vanlig stol – men sitt nära ett element så du kan låtsas att du är på semester. Eller så kan du ta på baddräkten, sätta på exoticaskivan och ta din mai tai med dig till badkaret!

Kulmage är trevligt för alla förutom dina gamla jeans
Såhär till års är man alltid fulast – blek och plufsig av julens glögg och julmatsfrosseri. Om ni trodde att vi här skulle förespråka ett gymkort så tar ni fel, för plufsig är det nya GI-smala, så knalla istället ner till Weekday och köp ett par jeans i större storlek. Har ni tur har de fortfarande rea på Cheap Monday jeans (200 kr paret!), och de snyggaste färgerna just nu är de tobaksoranga, de blekta med mörka fält på låren, de vita med rosa och grönt färgsplatter samt de stentvättade rosaröda. Köp alla för tusan, så kan du fortsätta käka och dricka gott år 2008!
Weekday, S Vallgatan 5, Malmö

Tre bandbokare, ett dansgolv
Johan från Mejeriet, Anna från Debaser och Kristian från Kulturbolaget står ikväll bakom skivbåset på Debaser för att likt Ivanhoe, Rebecca och Brian Guilbert duellera om dansgolvet. Mest och bäst musik vinner Lady Rowenas krona eller något annat fint. Under tiden kan du spela biljard med dina vänner, äta en hamburgare eller krama någon fin som ser ensam ut.
Lumberjack Allstars, Debaser, N parkgatan 2, Malmö, 19-03, fri entré

Dancehall på Bergsgatan
Dansa in dina nya fina byxor på Bodoni ikväll där det serveras varm musik av reggae och dancehall slaget. Wisemen Sound arrangerar och dj Bobo Karim, Easy Boy, MC Sonny och dj l.K spelar byxorna av dig.
Wisemen Sound, Bodoni, Bergsgatan 20, Malmö, 22-03, fri entré innan 00 sedan 30 kr

3 comments:

Anonymous said...

Hej Therese, kan du inte lägga upp alla texter du skriver i Metro? Det är så ofta jag missar den på väg till jobbet och jag tycker du skriver så roliga tips! /Elisa

Ann said...

Oh! Jag skrev dagens tips i Metro i Göteborg! Första gången jag skrev, men det var skitsvårt att komma på bra eftersom det typ fanns NOLL klubbar. Vågar INTE lägga upp mina tips på bloggen eftersom CRB ev. inte skulle gilla det. Ska smygkolla på dina tips hädanefter för de är verkligen bra!

Therese Svensson said...

åh nej säg till cribban att skärpa sig! och tack, jag tycker ibland det är roligast att skriva hittepåtips mer än något tips om nån konsert där det typ finns öl och killar med rutiga skjortor med kort ärm som vill jobba med grafisk design.