Mar 3, 2007

i sann I LOVE! anda älskar jag kelis

för att citera mig själv; i sann I LOVE! anda älskar jag kelis.
här är mina skäl.
  • hon hittar sina frisyrer och outfits i popkulturens fyndlåda vilket alltid betyder sjukt snyggt aka roligt och färgglatt
  • hon sjunger att hennes milkshake smakar bäst och sitter i en glass på skivomslaget
  • jag uttalar hennes namn TJELIS
  • enligt helgens rapporter om att hon gick besärk verkar hon, som grädde på moset, helt galen
kelis i trubbel!

sms nyheter

pappa smsade och sa att han skulle göra min förkylsningsguaca, och k´s rara lillasyster (som höll med mig om att vi bägge kunde ta k i ett slagsmål) messade och frågade vad jag rekommenderade för klubbar ikväll och jag svarade:
på jeriko är det en trevlig soulklubb som heter function. annars är det the rumble disco på inkonst och popklubb på tangopalatset och en annan popklubb på retro! jag hade kört retro och function, kram.

hos hemmafrisören

jag gillar när folk anstränger sig med håret. funderade en kort sekund på att färga håret neongrönt (hittade en gammal burk i badrumsskåpet) men sen kom jag på att jag bara var bakfull och uttråkad.

dagens bekännelse: finska

nu lyssnar jag på P2 som vanligt och de har finska timmen så nu spelas en finsk easy listeningvariant av beatles "i want to hold your hand". varför?? jag har jobbat som lärarvikarie i finska utan att kunna språket. take that skolsystemet, ge riktiga lärare mer lön så behöver ni inte anställa såna som jag.

girl traces

spår efter en tjejfest = mintgröna cocktailglas med ceriserosa lipglossmärken på köksbordet, roxy music vinylskivor i soffan, nagellackslådan i fåtöljen och rosa skål med fruktsallad.
igår såg margret ut som en roxy music tjej, moa som en 80s discogodis, caitlin som en intellektuell manhattan 70tals dröm och jag vet inte vad jag höll på med men jag bar rutigt och det var jättetrevligt.

veckans önskelista: luella + chanel


guacamole

det gick inte gnälla för pappa eftersom han känner till det här med att man blir bakfull för att man druckit kvällen innan och därmed får vad man förtjänar, och sen var han själv sjuk i influensan och höll på att svimma av feber. men jag har en förkylningsguacamole som är 100% fantastisk mot sjukdomar. en av de första gångerna jag träffade k höll han på att bli förkyld så då skrev jag upp förkylningsguacamolereceptet på en servett och gav honom. sen gick han hem och gjorde den och då blev jag kär i honom.

mosa massor av avokado, vitlök, chili, hackad lök, färsk persilja och supermycket färsk citron i en bunke. ät med riskakor eller sallad.

döden har 12%

jag är i stort sett döende av alkoholförgiftning aka baksmälla och ingen kan rädda mig med guacamole för k är i göteborg och är skitnervös för sin spelning ikväll (han blir alltid nervös), och mamma eller pappa kan inte ge mig "skyll dig själv" blickar och chips för de bor i stockholm eftersom de ska hålla på och vara city-märkvärdiga JA CITYMÄRKVÄRDIGA. kunde man inte flytta stockholm till helsingborg istället, fattar inte vad den ska ligga där uppe för mot typ ryssland eller något, sjukt lamt, och vadå dåligt klimat och skärgården är ju dessutom värsta fulhacket och lika överreklamerat som jordgubbar med grädde som jag inte ens tål. hur ska jag överleva? ja! nu ringer pappa, ska gnälla, hold on!

smonky eyes? smonky eyes!

closer

det blev closer igår med moa, erik och caitlin (margret gick till jeriko). öl, dans, vino och mingel med mattias kroon och carl i baren och härj med moa på dansgolvet. på vägen hem köpte jag pommes men de tog inte visa så jag fick den gratis men nu har jag ont i magen för jag pallar inte äcklomat egentligen. jag vill ha såna där tights som tjejen har på bilden ovan.
jag vaknade av en mardröm om ett tråkigt jobb och att jag var adopterad från irland så jag ringde mamma och frågade om det var sant för det skulle exempelvis förklara min fabläss för grönt, fylla och boston celtics, men hon sa att så inte var fallet och att jag var sjukt biologisk och svensk.

holiday? celebrate!

åhgudåhgudåhgud, margret och caitlin är på frANska (oj caps lock) balkongen och röker - moa gick just för att träffa sin kille vid inkonst, och jag dricker vin och lyssnar på madonna IT WOULD BE SO NICE vad händer ikväll? vi har missat yelle på closer för att vi var snackiga vinodarlings som åt auberginelasagne och åt frukt till efterrätt. sen hade jag sminkloppmarknad och IT WOULD BE SO NICE: alla är så stylish ikväll. jag har blekt håret och rutig klänning + knallrosa läppstift, catilin har 70s plisserad dress + sexy hair, moa har ceriserosa klänning + smonky eyes och margret har glansig leoparddress och foxy farrah fawcett hår. MADONNA!

Mar 2, 2007

PUSSEY!

för att pigga upp mig sätter jag upp den finaste bild jag har i hela universum amen på min syster cornelia när hon modellade i nördmodejobbet i ett gammalt darlingnummer.

nörd-darling!

färgblinda partyoutfits rules ok!

HALLÅHALLÅHALLÅ! blått hår, orange eyeliner och päls???! jag svimmar av glädjefnatt. just nu: ångestchock av värsta graden eftersom brudarna kommer klockan 20.00 och jag måste dammsuga och skura golvet innan. öh, misär, måste punda zoloft.

kvällens outfits på cobrasnake




mamma titta inte nu men jag spyr efter att den här bilden togs

den här bilden är tagen på ett hotell i vancouver. jag och syrran åt middag med pappa och hans jobb boston bruins och drack gratis drinkar och var rara "swedish dolls" som vancouverscouten sa och åt lokal GI-fisksallad. jag viskade till syrran "drick varannan vatten" och pappa viskade till mig "beställ det dyraste - boston betalar". och det hela slutade med att jag och syrran gick tillbaka till hotellrummet, drack mer öl, trashade rummet med sminkfläckar överallt, dansade till muchmusic eller vad deras musik-kanal nu än heter och åt tostitos. pappa gick till boston bruins-sviten och jobbade så han kunde som tur var inte lägga sig i (pappa! partyanimal sr! we love you!), och sen frågade vi de snyggaste killarna som jobbade på hotellet vars de bästa klubbarna var och knallade ner till den som låg närmast. där tokdansade vi till eurodisco av den bättre sorten, indietechno och 80tals remixer. alkohol är som bekant billigt så vi drack i stort sett allting som fanns att köpa och syrran gick och pratade med en skitsnygg kille med forskarbrillor (han blev dökär), och en irländsk kille började prata med mig som var så nervös att jag kysste honom så att han skulle slappna av. sen dansade vi lite mer, jag flirtade med djn, tappade minnet och syrran fick släpa hem mig till hotellet där jag låg på badrumsgolvet i en för stor badrock med ostfläckar på, spydde och sa "cornelia, är vi på rätt hotell?". sen slog jag munnen i vasken när jag snubblade så jag hade blå svullen läpp i flera dagar. men det gjorde inget för jag låtsades bara att jag var en ung blondin som sprutat in collagen i läpparna.

p.s jag ser återigen ut som den tyska pojken claus här d.s

lipstick traces rules ok!


charlotte casiraghi och scout willis i blasé snövitgetup. monokromfärgat hår + knallfärgat läppstift + svart mascara = gorgJESS. ska bleka håret i dag.

he´s the groove, he´s the man, he´s the pope in the vatican!

glöm inte att kolla revk spela skivor med göteborgs-anders på uppåt framåt imorgon om ni är i göteborg.

dagens metrokrönika

det blev om barbie och smink. det visste ni.

----

Barbies hemliga liv som discoslinka

När jag var 6 år flyttade jag från norrland till skåne där jag började skolan. Efter att ha lekt med kottar i flera år fattade jag genast de Kinatillverkade leksakernas makt. Hade du bara senaste Fraggeltröjan och rätt leksaker var du tres cool. Jag smörade till mig en lavendelfärgad och en rosa My little pony samma dag de kom ut i leksaksbutiken. Efter det ägde jag kvarteret. Jag fick även några Barbiedockor. Monchichi brydde jag mig aldrig om för de var fula och hade sunkig päls. Dessutom kunde man inte snuska sig med Monchichis som man kunde med Barbie. I våra 6-åriga flickhänder var Barbie alltid en rosaklädd strippa som låg med killar till höger och vänster och körde runt i sin röda cab till nya äventyr. Sånt kunde inte Monchichis göra. Monchichi var twee, Barbie var disco. Sminkmärket M.A.C har tagit tillvara på att vi snuskiga småflickor idag är vuxna kvinnor, och lanserar i dagarna en Barbiefierad sminkkollektion. Metallic lipgloss vid namn Malibu Barbie samsas med magentafärgade ögonskuggor och rogue. Allt är dekadent, fabulöst och därför per definition inte politiskt korrekt, men jag kommer banne mig sminka mig så mycket att min älskare blir pigmentförgiftad om han kysser mig.

+ Technotronic är månadens band. Damma av dina gamla vinylsinglar från grundskolan. Jag lovar att du kommer älska allt.

- Salt på gatorna är en fashion faux pas för snygga skor och grus är döden för rullskridskor och skateboards. Låt oss halka istället.

dagens skiva: INXS

jag ska sexfantisera om michael HOTchance hela helgen tills k kommer tillbaka från göteborg.

tröjan

jag gjorde en fashion blooper igår när jag skulle gå - jag hade min gamla favorittshirt på mig som är trasig under ena ärmen, och när jag skulle ta på den råkade jag riva ett stort hål i kragen. men jag knöt bara ihop den, tog på en kofta och låtsades att det var meningen att den skulle se ut så eftersom jag har bott i stockholm.

sweet talkin candy man

k är sjuk och väldigt bakfull. dålig kombo. speciellt med tanke på att han ska åka till uppåt framåt i göteborg och spela skivor i helgen. jag tyckte han skulle äta mer så kanske bakfyllan skulle försvinna, för som farmor skulle säga till k "du är sa MAGER, MAAGER pöjk". men SKSK rules ok. det var trevligt igår. jag kom för ovanlighetens skull i tid till smyläsningen (på siesta) och hade bara ätit fruktsallad under dagen så gissa om jag blev glad när de dukade upp all den fantastiskt goda nachosbuffén (med KRÄFTOR!!!), jag åt med k´s syster och moa och vid vårt bord satt ett annat tjejgäng varav en var gravid så jag åt ikapp med henne eftersom alla andra var mesiga en-portionare. nöjesguiden har just bytt ad, och den såg fin och färgglad ut men jag blev lite smått arg över att de hade tryckt min februariklubbkrönika istället för min marstext (kroon blev tokig). så jag ringde min chef och skällde men så fick jag skriva massor av roliga texter till nästa nummer istället så då blev jag glad igen och drack mer öl.

siesta!

efter smygläsningen gick jag och k till vår stammispub och drack whisky och öl framför brasan. jag hade ju ätit dömycket snabba kolhydrater på smygisen vilket jag inte brukar göra så jag gick från att vara sockerenergisk till att få lågt blodsocker och bli jävligt grinig. typiskt. det ironiska var att när vi var på siesta och jag var helt sockerspeedad sa k till mattias kroon "åh jag vet vem som kommer börja gråta om en timme". gråta gjorde jag ju inte men jag var jäkligt lättirriterad så det slutade med att k fick prata och jag låtsades lyssna medan jag läste expressen som var skitdålig.

Tar ni visa?


Moa och jag är damerna med viljestark smak för öl. Jag åt tre rekordstora tallrikar mat på smygläsningen. Jag låtsades att det var min födelsedagsmiddag och att det inte fanns någon morgondag. Alla var snygga. Och gud, det ser ut som att vi tagit kola vilket inte är fallet. Det fanns öl.

Mar 1, 2007

Maria och emilia


Damerna av hög standard och fint förnuft dricker kaffe på nöjesguidens smygläsning.

det här med tonårsångest

jag duschade och vardagsgroomade mig just - rakade mig under armarna, tog på parfym och klippte håret i nacken. kom att tänka på när jag gick i fyran i uppsala och några tjejer i klassen rakade sig, inte under, utan på armarna. hela processen före och efter gympan i tjejernas omklädningsrum var som en faschinerande skräckblandad surrealistisk upplevelse. man skulle tycka man var snygg, men inte för snygg, man skulle fatta smink men inte ha för mycket eller fel färger, man skulle inte vara kaxig och visa sina ömmande växande bröst i duschen men ändå bevisa att man inte var blyg. hela kulturen och situationen var jättekonstig och jag höll mig utanför så mycket som möjligt. jag uppfattades säkert som väldigt blyg och konstig men de andra gillade mig för de tyckte jag sa tokroliga saker, hade långt fint hår och ritade fint. till varje ny klass jag kom till brukade jag sitta och rita så fort jag fick tillfälle, bland annat brukade jag alltid rita av hela klassen i någon speciell situation. klassen jag gick i när vi bodde i uppsala ritade jag av när alla gjorde olika tricks på en cirkus. en annan klass ritade jag av som diverse don martin-gubbar i djungeln. men det var skönt att kunna vara en outsider och känna sig nöjd med sig själv för då slapp man hela skiten med raka-benen-sminka-hångla-karusellen. jag läste böcker, hängde med lite olika människor, hade jättekul på lektionerna och var kompis med alla lärarna. sen flyttade jag ju så ofta också att jag inte riktigt var med om hela den där "växa upp i en klick och med en stereotyp"-grejen. det gjorde syrran. hon hade mycket mer problem än mig när hon gick i skolan. hon försökte anpassa sig, strulade en del, trivdes inte och hoppade till slut av. hon är vädur tillika ett krumbuktigt geni. jag är glad att jag på så sätt bytte klass ofta.

men jag kommer just ihåg den där gången när jag var hemma hos en tjej i klassen när jag gick i fyran och hon visade sina armar och sa att det var så fult att hon var brunett och att hennes kroppshår syntes och att hon brukade raka sig varje morgon. en annan tjej i klassen jag hälsade på var helt tvärtemot och nästan lite kristet naiv. alla är så olika. undra vad alla gör idag? jag har hittills inte blivit bjuden på en enda reunion till någon av mina klasser.

work it margiela! gycklargothrave 4-ever





lee krasner

nu har jag tittat på så mycket abstrakt konst att jag fått ont i ögonen. ska se vad k gör en dag som denna. det är ju smygläsning för nya nöjesguiden ikväll. nu ska jag dricka te och fortsätta läsa i sängen. fast denna gång mad och harpers bazaar.

k hade just lämnat av sin syster och var på väg in till stan för att utföra diverse uppdrag. jag sa att han borde komma hit och kela med mig eftersom han smittat mig så jag har en pytteliten förkylning. men det hade han inte tid med, nähä sa jag, men vi ska ses och gå till smygläsningen senare ikväll istället.

mitt liv i rosa

1 mars. vad har jag lärt mig av februari? att inte tokäta ost, att inte dricka kaffe efter 15.00, att blanda ut vin med sprite så jag inte blir så full, hur kameramobilen fungerar, mer om hur doftnoter fungerar i cologne och så några fler styrketräningsövningar. var det allt? nej, jag har ju också lärt mig en massa popkulturellt samt några nya maträtter. inte så illa för lilla februari. vad jag dock INTE hade lärt mig var vilket datum pappa fyller år. jag tror alltid det är den 28e februari, men i själva verket är det den 27e. den här dagen 1692 började de bränna människor på bål i salem.

idag regnar det vilket passar till min nya rosa nylonjacka. och igår fick jag ett paket fullt med rosa m.a.c smink som gjorde mig glad. det var två rosa lipgloss, ett ceriserose läppstift, knallrosa och mintgröna ögonskuggor, bubbelgumrosa rogue och en ljusrosa eyeliner. bedårande. så sedan igår har jag varit sminkad upp över öronen med så mycket lipgloss att jag inte kan öppna munnen, rosa och grön ögonskugga (det svider i ögonen) och massor av rogue. jag ser ut som när jag var fem år gammal och testade mammas smink. fast den här gången kan jag använda mascara korrekt.

säga hej innan man hoppat över bron

det där med osten - tog ut det i förskott. har magont och lyssnar på orgelkonsert på P2. misär.

the cute show

jag blir så lycklig att jag SVIMMAR av det här klippet! det är det bästa som finns - djur i hatt!

the cute show!

Feb 28, 2007

the prom middag

jag har bjudit damerna från the prom på fredagsmiddag. tror jag ska göra någon sorts lagomt darling portabellogratäng. förut brukade jag göra våffeltårta eller hemgjorda dumplings till middag när det kom gäster, men det blir lite skumt i längden om man inte kan äta den mat man serverar.

men jag tål ju spriten. så.

permag skaterboy i see you later boy

nu har jag just översatt en text till engelska om yelle till hennes skivbolag, lyssnar på klaxons (bra skiva men min riktiga stereo blev ett bortbyte i bodelningen så jag får lyssna på min lilla lilla sovrumsradio), dricker martini och msnar med min gamla vän permag. åh nu loggade lukas in på msn också. vilken eftermiddags soaré! ska träffa per senare ikväll för en bira eller två på lele. försökte fixa en middag med maria (namnsdagsbarn!) och emilia, men det var lite sjukor och sistaminuten i vägen så vi ska bestämma en annan dag istället. jag är så pepp på att laga mat nu eftersom jag verkar tåla vissa långlagrade posh getostar. hmmm. cest perfekt.

LV bagage

åh tusan, jag vill åka till los angeles och vancouver igen, jag var där alldeles för kort tid i somras och hann inte med allting. det är alltid äventyr i los angeles och precis så som man tror det ska vara men 1000% trevligare och för sjutsingen vad förvånad jag blev över att alla var så otroligt trevliga. när jag, syrran och lukas var ute två kvällar så var det filminspelningar överallt där vi var, och på the standards nattklubb blev vi kompis med ett beyoncé-tjejgäng som bjöd med syrran och bartendern på efterfest, och jag stack till en annan efterfest i west hollywood hos en film prop designer assistent som hade bilder från sina filmer överallt på väggarna och en hund som hette "mulholland drive" och jättestarkt gräs. otroligt klyschigt.
det är kul att jag är jättelycklig och glad i malmö och att jag kan jobba flexibelt så jag kan vara ledig någon dag i veckan - men så vill jag ironiskt nog ha semester - som george costanza. men jag älskar att resa, det är det bästa som finns. jag vill vara mer i kanada och så vill jag se alaska och argentina och asien och väldigt gärna japan tack, men först och främst vill jag se mer av europas storstäder som rom, paris, amsterdam, prag och så har jag en grej för rumänien och så vill jag se hermitaget i ryssland, men pappa säger att jag kommer bli kidnappad.

la la la la ca usa








i sviten på beverly hills plaza jag bara "jag flyttar in här nu"

snake går på oscars



min kompis snake (!) bor i los angeles och hamnar alltid på äventyr som att i helgen hamna på fest hos jessica albas killes granne, och alba parkerade sin bild EN CENTIMETER från snakes bil, vilket alla vet betyder att man vill ligga. sen har han pratat med quincy jones som pratade om space cakes, gått in i nicole richie och varit bjuden till samma fest som mischa barton, och en gång bangat festen där kate moss och johnny depp kastade ut tvapparater från fönstret. nu senast fick han fota från oscarsgalan och så sa han att jag inte fick säga något om det för att han är hemlig men sen ångrade han sig såklart.

min osynlige älskare, säg inget till k

dessa regnjackor i neonrosa, neongrönt och neongult kan fyndas på H&Ms barnavdelning för 98 kronor! woho! torr och tät!

wittmanns fina soffor


öronmufflurar

åh! jag satt och tittade på öronmuffar och tänkte att det vore perfekt om de även kunde dubbeltaska som hörlurar, och då hittade jag den här länken!

öronmufflurar!

stand and deliver



fina cpindiediscoskor från det fantastiska internet.

asos!

tekno

jag lyssnar på P1 medan jag sitter och webbar. det är ett av mina favoritprogram just nu, vetenskapsradion. en gång hade de ett fantastiskt reportage från naturhistoriska museét där de har en avdelning där de forskar om förruttning. det var så bra och äckligt. nu är det tyvärr ett jättetråkigt avsnitt som heter vetenskapsradion tekno och handlar om miljöbilar tror jag för jag lyssnar inte så noga åh snark. tror jag ska göra lunch istället.

tekno!

balenciagas sci-fi hockeyskor




dagens färg: orange





telefon

oj jag tror jag är lite förkyld idag. jobbade till halv elva igår och är ledig idag. ska dricka te och läsa hela dagen. det blir fint. k är i köpenhamn och intervjuar assistenter som han ska ha på sitt nya jobb. jag fick en assistent först efter tre års jobb, och k får fyra på en gång. O som i Otroligt bra. en absurd sak som hände igår, förutom att jag experimenterade och åt getost och buffalomozarella och inte fick ont i magen överhuvudtaget (=HURRA), är att pappa dök upp på msn!! väldigt surrealistiskt. han ska även skaffa skype så vi kan dataprata. visserligen är ingen av oss speciellt telefonpratiga av oss, vi pratar i typ fem minuter sen får det vara nog. mamma däremot älskar att prata i telefon. hon är jungfru.