Mar 17, 2007

apornas planet

jag var ute i orkanen för att se om jag fick köpa en ny dator så jag kan jobba ordentligt men de pc laptops som fanns var dåliga. de hade antingen för glansig skärm (dåligt), vista (dåligt) och inget ordbehandlingsprogram så det blev ingen dator för mig idag. k kom över till mig - extremt bakfull och söt med en kasse full av avokado, ananas, svennes kaviar, chocolate stout och hummus. mycket bra. han åt ciabatta med guaca till frukost och jag åt ägg+kaviarriskakor och drack coca-cola. santo och nexxor har fått en ny leksak som är som ett fiskespö fast med en leksak på så att man kan sitta i soffan och fiska katt. nu är det apornas planet av tim burton på fyran men den är så kass att jag läste elle och cosmopolitan istället och var mätt och varm. nu lånar jag k´s mac och webbar style.com som vanligt. måste även läsa people.com och perezhilton.com eftersom jag ligger efter med popkulturhollywoodtrashskvallret. snart är det bond på tv. jag älskar james bond. han har lärt mig allt jag kan om relationer. han och jane austen. jag tror jag ska göra sushi till middag, eller sashimi blir det eftersom jag bara vill ha gurka till. OCH WASABI JAG ÄLSKAR WASABI. jag och k luktar konstigt idag eftersom vi söp igår och det finns inget som kan rädda oss utom tv.

emanuel ungaro, jag vill ha allt



LAKT OST ligger

det är lite halvtrist att vara allergisk och bakis. man kan inte äta pizza, varma mackor med ost, oboy, pannkakor eller ostbågar. det slemmigaste är guacamole så det brukar jag äta varje lördag. popcorn är också bra. men sjukt tråkigt. jag ska nog äta sushi idag. det är så fint. ska ta en promenad i solen till sushibaren efter att jag köpt en dator. ska fråga k om han vill haka på men han svarar inte i mobilen. han kommer nog vakna vid halv två idag eftersom han gick hem och lekte doobie brothers igår natt (så nej, jag fick alltså inte hångla igår).

Data


Här är mitt skrivbord. Jag måste städa. Men inte innan datan har satt sin sista potatis. Nu lyssnar jag på en bronski beat mix.

lois lane

inatt drömde jag att jag skulle köpa en ny dator. men när jag vaknade var det tyvärr inte en sanndröm för där låg fortfarande min trasiga pc och såg ledsen ut. men jag använde den istället som ett bord och satte min megapetflaska coca-cola på den så att den skulle göra någon nytta. det var kul igår. FASTÄN k skulle lägga sig i och spela när jag och moa ville spela FASTÄN han spelar varje fredag och alltid spelar sina favoritlåtar vilket är FUSK. men vi tokdansade vid båset och drack öl och jag lånade moas lipgloss från clinique vid namn "soooo pink" vilket var så kalifornskt och fantastiskt. efter spelandet skulle jag egentligen till I LOVE! för jag hade ju solskärmen och solglasögonen med mig eftersom de hade st.tropez tema, men tro fan att jag fastnade på pommes-haket istället och gick hem och svullade framför tvn. tur att jag är någorlunda ortorektisk under veckorna, annars hade jag gått under av helgernas transfett- och alkochocker. jag vaknade tio imorse för jag hade ställt väckarklockan, men av någon anledning hade jag glömt sätta på P2 som vakna-val för nu började the klaxons skivan spela på skitHÖG volym vilket inte var så bra att vakna till om man är bakis. men jag bytte till P1 där det var spanarna vilket inte alls är speciellt fyndigt eller roligt, de bara "jag såg en duva på stan, det var en spaning hej då". jag bara "snark". men sen var det ett bra program om media som handlade om sexismen på uppdrag gransknings redaktion. nu dricker jag kaffe och har spandextights och vit t-shirt och lyssnar på 13th floor elevators. ska snart ut och köpa dator. hur svårt kan det vara? måste skriva tre artiklar tills på måndag. jag är som lois lane.

hemligheten

anledningen till varför tjejer går två och två på tjotta är så man kan låna smink av varandra och ta bilder med kameramobilen.

THATS IT I QUIT!!!!

nu satt jag och skrev ett långt inlägg igen (här under på "i love dreaming") och så tog min cpdata mac till bitterf***a bort allting! IGEN! nu går jag raka vägen och köper en dator - ja en pc! take that macen! nu får det vara nog.

i love dreaming

Mar 16, 2007

Discof***an


Hon på tjejtoa som tog bilden var rar som en älskling och sa är ni modeller eller? Och jag bara nej vi är matvrak.

Jag och Moa var kolaponny



Jem and the holograms


Moa är helt snygg i siktet i silver och jag skulle ju ha guld men fan att jag sumpade mina guldkläder för det blev inte bra att tejpa brösten. Klänningen blev knölig men jag kunde inte ha normala underkläder för klänningen saknar alltså ryggparti men den var fan inte billigare för det aaight! Men jag har i alla fall glitter ho heels och coco is dead halsbandet. Så tja. Det och öl ok nu kom öl!

kvällens späckade festligheter

jag har kånkat runt på min pc i ryggsäcken i två dagar nu för att försöka laga den någonstans. tyvärr verkar det inte funka. delen som är trasig måste beställas och det är inte ens säkert att den finns eftersom min pc är hela 3 år gammal (!!). efter att ha köat på JMEdata i ett år för denna tråkiga nyhet gick jag därifrån, och efter ett kvarter fick jag nog och gick tillbaka med intentionen att köpa en ny dator. en pc laptop som fungerar. men på JMEdata var det så lång kö så de ville tydligen inte ha mina short attention span pengar så jag gick hem igen. nu gör jag research till en text vars deadline jag redan passerat, och moa lyssnar på sina nya vinylskivor i vardagsrummet. vi har omvända problem - min cd är trasig men inte vinylen, och hennes vinyl är trasig men inte cdn. perfekt? perfekt! ikväll blir det spela skivor på rasoir med moa och revk, sedan festa på I LOVE! och eventuellt också inmission.

ikväll har jag massa fashionabla optioner, kolla här då:
guldjympabyxor + grå lång tröja + grönt linne + FANTASTIC örhängen = party
guldklänning + ceriserosa strumpbyxor + vita klackar = party
grå lång tröja + grönt linne + svarta strumpbyxor + FABULOUS örhängen + ljusblå solskärm = party

jag tänker i alla fall ha solglasögon inomhus. något kul måste man få ha när datorn är paj.

69 igen


Nu tyckte ica jag var sexy boy toy. Det var värst! Dirty dirty weekend?? Ja!

69


Jag fick det sexigaste numret av alla nu när jag köar på jme data med min trasiga pc i ryggsäcken. Gud jag är så het tänkte affären och gav mig 69 som kölapp. Måste laga datorn. Annars får jag tvinga jobbet köpa en ny till mig.

Svea rules öl



Grattis pastorn


FrukostBrunch med k, han fyller år så han fick serpentiner, kaka och burberry london parfym. Wow vilken grej.

Mar 14, 2007

söt eller sexig?

jag ska ha blått linne över guldklänningen och höga sneakers och solglasögon och backslick på fredag. som edie sedgwick möter 80-tals tony hawk och brigitte nielsen ungefär. förresten; varför är man söt när man har sina tjockare perioder och sexig när man har sina smalare perioder? är det för att man får äppelkinder när man tjockar på sig? man får ju samtidigt större bröst och höfter vilket borde symbolisera sexy times, men istället blir det cutie time? ironi? ironi!

ett bra offer

fråga: vad offrar man till en mac? minne? klistermärken? dammvippa? ny screensaver?

MAC! SLUTA DARLING

nä nu går jag och lägger mig.

(tillägg: MEH! min kära mac censurerade just två inlägg jag skrev om macen och min pc!!! det ironiska var att jag skrev "nu kommer säkert även macen att pajja eftersom jag bara skriver om pcn och är en macförrädare"!!!!!! måste offra något imorgon så allt blir bra. NERVÖS?=????)

andra försöket: jag älskar ALLA datorer

i, i would die in your arms tonight

k fyller år på fredag och lovely blondely moa eriksson och jag ska vända vinyler från den loungiga sidan av 90-talet på soir rasoir. det blir nog trevligt. skumpa, pompa (vad är pompa?) och ståt. jag hoppas jag inte får någon dum allergichock igen. ska hamstra allergimedicin i handväskan. jag ska ha ceriserosa barbieläppstift, allergimedicin, visa-kort, visitkort och anteckningsblock i väskan. moa ska ha en silverklänning och jag en guldklänning. tyvärr har den öppen rygg och jag har en tjock period så när jag vrider mig får jag biceps på ryggen. kan man tejpa in dom? hur gymmar man ryggen? jag gymmar bara de lätta musklerna - armarna och axlarna. jag har säkert gymmat rygg och ben tre gånger på två år. så lat. vad gör jag på gymmet egentligen?

jag gråter mig till sömns

nej jag bara skoja. det gör jag inte. men jag blir snart_helt_galen på min data. först trodde jag det var internet som knasade eftersom jag slackade med en räkning och bara "den här har jag nog betalat" (det var ljug), men så var det tydligen sanning ändå att jag hade betalat den eftersom datorn fortsatte att knasa när jag internettade hos k, och jaha sedan åkte datorn på BILutflykt och lämnade mig för en hockeymatch och nu när jag äntligen skulle få knappa på dess varma tangentbord igen med mina räkdoftande cpfingrar så DOG adaptern! och jag satt där helt perplex och bara eh. vad gör jag nu? jag outsourcade dock jobbet till min gamla mac och skrev ihop dagens mest stressade text och fick åtminstone iväg NÅNTING till slut. eller det är inte riktigt sant. jag fick iväg en krönika och en intervju också. det var bra. men jag ligger riktigt efter. har inte ens svarat på mail på en vecka. OM NÅGON SOM MAILAR MIG OCH INTE FÅTT SVAR ÄN SÅ VET NI VARFÖR (hej mamma).

Mar 13, 2007

hennes bh är från H&M


kollar hon på deras *ahem*?

dude where´s my foie gras

jag glömde min dator i pappas bil efter lunchen så den har åkt runt i malmö och gått på hockey medan jag suttit hemma och läst när jag egentligen borde skrivit. se där. sen kom pappa hit efter matchen och vi dinerade DIVINE mat som vi köpt tidigare idag; foie gras med nyponmarmelad, hård getost och fårcheddar från möllans ostbutik och rökta räkor, räkröra och citronsås från sillastryparen. till det åt vi ananas, skivat äpple och drack rosente. så tittade vi på "the office" och "seinfeld", och efter det fick pappa åka till hotellet och gå och lägga sig. det var jättetrevligt. pappas kollega kenta nilsson och några andra från hockeymatchen skulle till falsterbos golfklubb och äta ostron, men pappa bara "dude, jag och tessan ska äta gåslever och rökta räkor", så han drog det längsta strået i stacken. alla bara DUDE.

Sen lunch jättesen faktiskt


Äter på råå med pappa. Så gott.

(tillägg: meh det var ju inte ens gott. vi fick maten efter att jag bloggat. sluta blogga börja jogga som k brukar säga.)

lanfest med pappa

nu bloggar jag med pappa i köket. mycket bra. jag blev dock tokig på musen på hans dator. den var seg och trög tyckte jag men det tyckte inte pappa. nu ska vi handla mat för jag är superhungrig.

club tropicana

jag fick en somrig video i mailen av hanna. precis vad jag behövde!


club tropicana!

ångest

jag ligger efter med mail, info, jobb, webbtidningar och allting som är viktigt och livsnödvändigt för mig i och med att mitt internet krånglar. nu sitter jag hos k och nyttjar hans trådlösa internet men då började det krångla igen så jag blev helt gråtfärdig med tanke på att det kan vara min kära dator som krånglar. misär. vad göra? snart ska jag göra en telefonintervju så ska jag försöka ta mig, och datorn, samman och skriva klart metrotexter, två notiser och en artikel om färglära.

magdalena frackowiak





robotansikte. jag älskar robotansikten. work it magdalena!

Mar 12, 2007

nebolusa i skytten, eller; kosmiskt a-hole

så här ser en del av mitt stjärntecken skytten ut. som ett kosmiskt rövhål.

rökta räkor och brittisk bir

det blev ingen promenad eller torso twisted. k skulle till kaffe&konst för att fixa med sina tavlor som hänger där och jag har mer research att göra. på väg hem köpte jag pussy lever på burk för santo gillar inte fisken jag gav honom. han är en liten operabög. älskar honom.
jag åt just jättegod mat. jag hade lagt in räkor och en hajmalfilé tillsammans med tamari, persilja och en halv deciliter liquid smoke (finns på hemköp, hett tips!) i ett foliepaket och låtit stå på eftervärme i tre timmar i ugnen för att suga upp smakerna. så när jag kom hem kunde jag bara öppna paketet och avnjuta dessa otroligt goda hemrökta räkor och fisk. jag tror jag åt upp allt på tre minuter så gott var det. och som bonus fick jag öl från fullers bryggeri vilket är ett av mina absoluta favoritbryggerier. köpte även en öl från jämtlands bryggeri. jämtland är ju sveriges gourmetlän nummer ett. 80% av mammas släkt kommer från/bor i jämtland, så jag har fått äta både jämtländska getostar, getmese och hembakat tunnbröd. väldigt gott. ska be mormor att skicka ner lite gott.

idag var ekvationen 100% vår = uteöl, konsthallen, god öl och rökt havsmat. när jag var liten spenderade vi alltid någon vecka i lysekil på västkusten. det var den absoluta höjdpunkten på somrarna. fantastisk mat, gullig by, bra snorkling, bad och klättring och som bonus hade de ett fint havsmuseum. sen kunde man alltid köpa absurdt fulsnygga saker till halva priset vad de kostade i stockholm. tror jag ska fråga k om han vill åka på en husbilssemester till västkusten i sommar. och så vill jag ju såklart åka upp till västerbotten och kiruna också. samt ta den traditionella resan med pappa och cornelia.

Våröl utomhus


Årets första uteöl med k på konsthallenbänken. Han dricker pils och jag aquatini. Vi ska gå på hockeyn på torsdag. Jag har lite skrivkramp. Därav utflykten.

this just in

hurra, pappa är frisk från influensan och hälsar på i malmö tisdag till fredag! så bra. han ska jobbkolla hockey så jag kanske följer med på matchen om han bjuder på öl efter. ska ta med honom på smak och after worken på torso. han gillar turning torso och värsta hamnen. jag och pappa gillar nya saker, konstig arkitektur och stora dyra ytor och hotellinredning. syrran och mamma är mer inne på mysigt med saker och mjukhet och nostalgiska ting. jag har visserligen fulla lägenheten med just sånt; mjuka saker och trasiga grejer men jag skulle kanske helst bo i en phillipe starck svit. men jag har inte vunnit på lotto än så jag återkommer när det händer. jag och pappa pratade om vad vi skulle göra om vi vann på lotto och först var vi helt modesta och bara "ja man kan ju inte äta mer än en hummer per dag" och var helt svenska, sen drog vi på mer och mer så det slutade med att jag ville ha det här:
  • chanelväska
  • en vindsvåning med walk-in-closet
  • bästa musiksystemet
  • bästa datorerna
  • en yacht
  • en husbil
  • ortorektisk cateringservice
  • rolls royce och en svart saab 900 turbo med chaufför

CMYK

hannes dukler ringde just men hans mobilbatteri la av precis när det började bli spännande. jag håller på med en text om färglära av alla saker så jag antar att det var det han ville prata om. ELLER KANSKE INTE??!! ska söla på solde med k senare i eftermiddag och sedan ta en jane austen promenad i parken ner till torso twisted (ifall det är öppet eftersom det råder någon sorts måndagsdöd överallt man går) och after worka lite. vad ska man ha för jacka idag? det är tolv grader!!
  • gröna prasseljackan
  • svarta prasseljackan med foder
  • anoraken
  • rutiga bomberjackan
what would madonna do.

solglasögon

jag hittar inte mina wayfarer som jag målat med nagellack och mina vita är hos k och det är sol ute och de här från marc jacobs är fantastiska men jag får väl gå ut i mina hjärtformade och låtsas vara normal då.

blondiner har mer skoj

jag älskar blondiner - vuxna blondiner. det är ju en sådan motsägelse eftersom det blonda ju förvinner ju äldre man blir. blont är en sådan "fuck me im youth" grej. jag älskar brunetter, gothilocks och rödhåriga också naturligtvis, men det är inte det det här inlägget handlar om, det här inlägget handlar om jean seberg, bardot, agyness deyn, krystal carrington, rod stewart, marie antoinette, brigitte nielsen och madonna när hon var en blond ambition. men jag fattar inte lindsay lohans blondering. och blåa linser? jaså.

lindsay!

transformer man

i fredags köpte jag 26 skivor på skivesset. jag blev helt euforisk och lite svettig av att lägga så mycket pengar på skivor på en gång. men det blev nästan alla skivor jag haft på önskelistan den senaste tiden - alla utom några flock of seagulls skivor och "age of consent" med bronski beat. men jag ska tillbaka någon gång i veckan, ångrar att jag inte köpte några som jag la undan i sista sekunden. men när jag var i affären kom det in en gubbe som luktade kiss så tjejen i kassan sprutade glade odeur citrus fresh i butiken, och tanten som skulle ta betalt för mina skivor la allt i fel högar så det tog lång tid och luktade äckligt. men det blev kul sen. jag har fortfarande inte lyssnat igenom alla. jag köpte bland annat neil youngs "trans" där han sjunger med vocoder som neilfansen förmodligen tycker är hans sämsta men som jag tycker är hans roligaste. jag menar neil och vocoder? det är fint det. k var så impad av disconeil att han också skulle köpa den.

smutsig helg

fredagen var bra. jag, emilia och maria åt rökt tofu med ananas, chili, limeblad, galanga (?) och koriander serverat med råris, jordnötssås och ruccola/solrosskottsallad med avokado och rostade frön. som 90-talet serverat på ett fat. efter att ha druckit öl som ett helt hockeylag (de hade köpt öl från olika länder AKA världen runt på 80 öl) och klätt ut/upp oss i vardagsrummet gick vi ner till oh baby i like it raw där vi var glada i hågen - döglada faktiskt - drack mer öl, posade för påhittad papi och tokdansade nerd-girl-goes-on-discodansen med mattias kroon som är vårt svar på david byrne. k och några från spisa och rasoir dök upp lite senare och deltog i vår fina gemenskap ända tills det var dags att gå hem. men då var jag och k så uppspelta (läs fulla och glada), så när han beställde en hamburgare på sibyllan tyckte vi det var en bra idé att jag också skulle ha en fastän jag är allergisk mot i stort sett allt som finns i en hamburgare, så när vi kom hem kräktes jag, åt två alvedon, tog på solglasögon, la mig i soffan framför "tootsie" och förberedde mig på en natt av smärta. istället vaknade jag några timmar senare till en magic bullet infomercial och knallade in till sovrummet där k hade däckat. det var redan ljust ute. det gjorde inte ont.

i lördags fick jag dock igen för mitt idiotiska snedsteg med hamburgaren. min mage var uppsvullen till max så det såg ut som att jag var fem månaders gravid vilket var förvånansvärt deprimerande. det gjorde inget så länge jag bara låg i soffan, men på kvällen när jag och k gick ut för att äta middag och spela lite skivor, började jag må så dåligt att jag fick gå. på väg hem såg jag en råtta. en beige som sprang in under ett hus vilket fick representera hur jag kände mig för tillfället. min mage var så stor att jag tidigare under kvällen inte ens hade fått igen min anorak (- än mindre mina jeans) när vi skulle gå ut. det tog 1 1/2 timme att hitta några kläder jag inte såg gravid ut i. jag höll på att börja gråta. så dumt. kan folk sluta äta idiotiska mjölkprodukter och raffinerad glutenskit? man blir bara ful och dum och gör så att vi dumma allergiker på fyllan ibland blir megalomaniska och tror att det helt plötsligt inte finns någon morgondag MEN DET GÖR DET.