Mar 24, 2007

Se i fönstret


Sofia coppolas bubbel! Älskar.

Skumpablogg



Im gonna fuck you up


Nu är det kaffe i soffborgen med bond på tv. Sedan dags för middag och öl med i love ladies och sen inflyttningsfest hos andreas haugaard. Party on wayne.

Mar 23, 2007

mitt liv som cocktailbord

jag lovade k att han skulle få dricka bedarö bitter med mig som naket cocktailbord. var det smart eller dumt? det är dumt om ölen är kall men bra om jag hittar ett tillräckligt långt sugrör så jag själv kan dricka ur den. jag har som tur är en amerikansk budweiser-öl-outfit man kan sätta en kall öl i och dricka den utan att behöva röra den kalla flaskan. amerikaner verkar ha för mycket fritid.

mongomagnet

jag var värsta mongomagneten idag när jag gick ner till gymet vid storgatan. miffon skulle ge mig lappar med saker på och jag höll på att bli påkörd av en permobil med playboylogon.

Blond ambition



djurögon rules ok


Neongula ögon till cyanögon inom loppet av några sekunder. kommer han döda mig eller kela med mig?

Blue suede laces


cyan skosnören

Tv not tv


Blev så mätt på kalkonköttbullarna att jag skippade middagen på rasoir och sitter framför tvn och slöar med en öl. Jag är så lat att jag bloggar från mobilen för att slippa gå tjugo steg till datorn. Åh det är ett under att jag har vänner och pojkvänner överhuvudtaget.

Fläthalsbandet


Absurdt, gulligt och mongo på samma gång. Älskar det. 250 kronor på monki.

min workoutvideo

jag ska göra en workoutvideo med ölflaskor istället för hantlar med musik som yazoo, lizzy mercier, eurythmics och bolero (till stretchningen). så ska alla ha pastelltights, grunge tshirts och shorts i CMYK. så ska den heta "öl byggde denna vackra kropp".

hellre tio kilo öl i handen än ett kilo i skogen

just ja, när jag hade kommit till triangeln kom jag på att jag skulle köpa nynäshamns ångbryggeri bira till k. så jag fick gå ner till hansa igen och där var all bedarö bitter slut men så fick jag hjälp av en bedårande systemetdam som bar ut en hel låda till mig från lagret. det blev några bedarö, pumpviken påsköl, fullers och lite veteöl. jag bar fan hem tio kilo öl. på riktigt. med skavsår på vänstra hälen. jag är som det skandinaviska svaret på grace jones. nej just ja, det är ju brigitte nielsen som är det.

på drift

det var en trevlig eftermiddag. jag tränade på mitt gym i city vilket är 100 gånger mer motiverande än gymet på min gata där det bara tränar hemmafruar med plastpåsar (!?) under tröjorna och som hoggar maskinerna i 40 minuter åt gången. sen spelar de som salt i såren radioanalen din gata på hög volym. gymet vid storgatan är bra, luftkonditionerat och så är det bara singeltjejer i min ålder + som tränar där. perfekt. efter gympan gick jag till gallerian och köpte ett halsband i form av en grå fläta samt en svart ryggsäck i lappskinnsteknik på monki, och ett par ceriserosa och knallblå skosnören på H&M och en grå bandåbh med grafiskt mönster. bra kap. sen gick jag hem och åt kalkonköttbullar i tomatsås med stekt aubergine och strimlad vitkål. moa ringde och skulle göra granatäpplesalladen jag skrev om innan. det var kul.

våra helgtips!

metro fredag 23 mars

Elektronisk superfest
Malmös elektroniska discobästis - Diskobox kör i helgen loss på Moriskan. Slå klackarna i taket till Dionysus favoritmusik; italo, space disco, vocoders, electrofunk och tidig Chicago house. Albion, Karol, Joakim Cosmo och Danielski står bakom skivbåset.
*fre, Diskobox, Moriskan, Folkets park, Malmö, 23-03, 60 kr

Disco darling
Allas våra favoritherrar Calle och Dansmusen levererar dansanta manchestertunes timme efter timme på allas vår favoritklubb på KB. På lilla golvet djar Song i wish i had written så vänta dig fun with funky.
*fre, Klubb Kollo, Kulturbolaget, Bergsgatan 18, Malmö, 23.30-04, 60 kr

Bakom basistens bas
Drumnbass, liquid funk, jump up, neurofunk, drumfunk och grimeparty i massor när Big Bad Bass återigen tar över lilla lilla källarlokalen Panora. Räkna med dopaminchock när SEBA, Moonbass och Yoshi spelar skivor.
*lör, Big Bad Bass, Panora, St Gertrudsgatan 4, Malmö, 23-03, 60 kr

Lördagsgodis
SNAXX gör fina blanka flyers med skimrande pastellbokstäver, men inte nog med det; de har en trevlig klubb också. Här får du din dos av skinande ny house av högsta kvalité. Dj JDO står för skivspelandet.
*lör, SNAXX, Retro, N. Skolgatan 24, Malmö, 23-03, fri entré

Arty Party
Vi älskar Matti, alla älskar Matti. Han är Sveriges sci-fi fairytale psychkraut rockstar inom arty svängen. Kolla in Mattis nyproducerade performanceverk. Vi lovar att du inte kommer ångra dig. Boka biljett på info@teaterlilith.com.
*lör, Matti Kallionien, Lilith performance studio, Bragegatan 15, Malmö, 18-23

Sista Crush
Popklubbarnas popklubb firar 3 års jubileum i kväll. Det firar de med att lägga ner helt och hållet. Och vi kan bara instämma i svanesången, allt som är bra och fint måste lägga ner när det fortfarande finns tid över till annat. Som Björn Borg ungefär. Vit Päls och Din Stalker kör live och ett helt gäng med dj’s så klart. Alla kommer vara där och dansa på krossade ölglas ända till det bittra slutet
*Fre, Crush, Deep, Amiralsgatan 20, kl 23-05, entré 70 kr, innan midnatt 40 kr.

Arg dans
Hur dansar man om rädsla? Hur dansar man om arkitektur, eller mat? Ingen vet, men i kväll kan du se ett försök till att dansa om just rädsla. Ett gäng från Amsterdam kommer till stan för att visa upp sig och i foajén visas små filmer om filmer om rädsla. Om du är på det humöret, vill säga.
*Fre, Angst, Palladium, Södergatan 15, kl 19.30, 150 kr

Helskäggsdisco
Johnny Too Bad är inte bara en skön snubbe från Göteborg med en massa flummiga disco och souliga technoskivor i bagaget. Nej, han har även ett ståtligt skägg vilket är ett tecken på överlägsen hjärnkapacitet och briljans. Blir som vanligt en helkväll i hedonismens tecken.
*Fre, Oh, Baby I Like It Raw!, Jeriko, Spångatan 38, kl 23-03, entré 50 kr, fri entré innan midnatt

Allt ska ner i den stora kakan
Crazy dansare och total random på cd-växlaren är Love On The Beats melodi. Hela Inkonst görs om och allt kommer kännas lite mer arty fast med hyperkommersiell gammal 90-talsmusik uppblandad med indie och hiphop. Löjligt förvirrande och kul.
*Fre, March With The Beat, Inkonst, Bergsgatan 29, kl 23-03, entré 60 kr

Rockers med låtar innanför västen
The Branded är kanske Malmös bästa garageband. Som i rockstilen, inte att de bara spelar i gamla garage hela tiden. På Panora, som kanske påminner om ett garage ibland, spelar de i kväll för en eldad skara kids. Toastmackorna i baren är heller inte så tokiga faktiskt.
*Fre, The Night of The Phantoms, The Branded, Panora, kl 23-03, St Gertrudsgatan 4, entré 60 kr

Internet enligt mac os 9


Såhär ser mitt internet ut på min gamla mac. Detta är alltså expressen.se första sidan. Snyggt. Just snyggt.

en bra början - fredagsschema

det här var en bra början på en dag; jag vaknade till bolero på P2, fick darlinglägenheten med schackrutigt golv, mintgrönt kök och utsikt över pariserhjulet. och nu ligger det en katt i mitt knä och värmer mig, jag dricker apelsinkaffe och har super sexy rosa rimmel läppstift med sweetness lip glass från mac. dessutom hittade jag the prom presstexten som jag trodde försvann i min trasiga pc, men jag hittade den i mailen, och så är det lite sol ute och jag ska få sminkpaket från make up store och jag är mätt från den delikata sushimiddagen igår och så ska jag gå och träna och få ännu mer seratonin. dessutom är det fredag så jag ska börja kvällen i baren på rasoir för att fortsätta på klubb kollo, love on the beat och slutligen discobox på moriskan.
(fuck crush.)

en gång gjorde jag en blandskiva åt ett hångel med temat "en bra början" där alla låtar hade sjukt bra början. cdn var bra, killen var sådär, men jag låg med hans brorsa också så det gjorde inget.

hurra! lägenhet update

fick just strålande nyheter; lägenheten jag ville ha blev min! jag får flytta in första maj! åh vilken dröm. jag kommer se pariserhjulet när jag vaknar upp. total "desperatly seeking susan" miljö. detta kommer för övrigt bli min första förstahandkonstrakt som singel någonsin. tidigare har jag alltid bott i andrahand eller delat lägenhet med någon (läs: jag har bott i stockholm). detta är fantastiskt och inte en dag försent. pappa har just också flyttat till sin första egna lägenhet på skånegatan i stockholm. han är också helt pepp på inredning och att fixa och dona, fast han bor andrahand så han kan inte gå all-in tyvärr. och bra förstahandslägenheter i stockholm kostar ungefär lika mycket som en lyxyacht. men å andra sidan får man ju tillbaka vad man lagt in med råge. det är ju inte som att folk kommer sluta para sig eller flytta ut till skogen eller något. bostäder kommer väl alltid vara in demand.

Mar 22, 2007

utan byxor i tyrolen

jag kom just hem efter en sväng på tempo där k tog en nynäshamns ångbryggeri pils och jag tittade på och gned mig lite mot baren som unga damer bör. det var mycket folk. och kulturprefixen haglade som spön i backen. jerikokillen, bentspannerkillen, pinkflagtjejen, tv4äntligenhemmatjejen, bob hundkillen, skådistjejen och massa andra kulturpersonligheter var där och slipade fyllestenen på en alldeles vanlig torsdag. jag orkade ingen öl. trots att jag fick k´s visakort i handen. det var första gången jag gick på krogen i gympabyxor (visserligen i guld och en rolex som accessoar) och en kasse kattsand. men hej, katterna måste ha sitt och jag måste kämpa den eviga kampen mot obekväma byxor. och det verkar som att jag äntligen kan vinna. efter att stella mccartney med flera körde mjukisbyxor på visningarna kan man äntligen köpa dylika exemplar på H&M och american apparel. jag ska ha gråa, mintgröna och svarta och en för stor overall i knallblått. enkla robotoutfits i mjuk jersey är det finaste. hela mitt liv är designat efter att inte behöva ta på mig byxor. jag sitter hemma och jobbar istället för att gå till kontoret (=byxor), jag msnar vänner istället för att gå ut och fika (=byxor) och jag gör alla ärenden på internet istället för utomhus (=byxor).

mjukisbyxor, för stora tshirts och tjocka strumpbyxor är min dröm. jag är ett svenskt kulturtrash med dagisbarnsmak.

nu ska jag fortsätta lyssna på eldorado.

gympabyxor


Är på middag med i love maria och emilia och k, vi har ätit fantastisk sushi och druckit öl och bubbel och ätit sorbetdesserten och ritat mustasch och däckat av wasabi. Jag har klädsel i tema lyxfru som gymmar i guldbyxor och solskärm på lyxyachten medan man röker och ber betjänten pablo om sparris och kola.

min tårta

andrew loyd webbers tårta

en bra affär från nöjesguiden

jag fick det här i mailen:

Skaffa vårt betalkort med nöjesförmåner.

0:- i årsavgift
0 :- i aviavgift
0:- i uppläggningsavgift
0% i valutaväxlingsavgift

Efter den räntefria perioden på upp till 60 dagar kan du delbetala dina kortköp med 14.16% i effektiv ränta.

Kortet är helt kostnadsfritt och ger dig som bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö/Lund mängder av direkta förmåner och erbjudanden. Förmånerna är gjorda för sådana som oss, som konsumerar mycket på stan.
- Nöjen, kultur och shopping.

Läs mer och ansök redan idag på http://gemoneybank.se/nojesguiden

Nöjesguiden har ingått ett nära samarbete med GE Money Bank och deras betal- och kreditkort med MasterCard-funktion. Den 26 januari aktiverades samarbetet. Nöjesguiden har sedan dess kontinuerligt tagit fram attraktiva erbjudaden riktade till oss som gillar att vara ute på stan.
Kortet bygger inte på poängstegar utan tanken är att få direkta fördelar vid användandet . Alltså inga hotellrumspoäng på Svalbard eller svåruppnåeliga belöningar.

Du som kortinnehavare får rabatter och erbjudanden i utvalda butiker och på krogar i Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund. Utöver detta erbjuds du fördelar bara genom att inneha kortet, såsom inträde till klubbar, inbjudningar till releasefester och filmvisningar i Nöjesguidens regi. eller så kan ni dejta tessan.

dagens outfit

höst på style.com


skodon

grace jones skor 670 kronor på asos.com
dagens kap; 372 kronor på asos.com

förförarmat

mina absoluta favoritsallader är enkla och delikata och om du vill förföra någon via gommen och neråt så föreslår jag att du testar dom. jag lovar att du åtminstone får hålla handen.

granatäpplesallad:
blanda färsk spenat, rucolasallad, skivad avokado, rostade solrosfrön och granatäpplefrön. för att komma åt fröna enkelt så skär granatäpplet i två delar och slå ut fröna ur skalen med en stor sked. olivolja och maldon salt är gott till. (du kan byta ut avokadon mot getost)

svampsallad:
stek två sorters svampar på medelhög värme, exempelvis ostronskivling och champinjoner eller portabello. när det är klart har du i lite grovhackad salladslök och chili och lägger upp i en skål. blanda ner färsk spenat och ringla över lite flytande akaciahonung och juice från 1/2 till 1 lime. salta och peppra och servera. (här kan du också ha i getost om du vill för alla vet ju att getost är osten med stor O)

det är mycket gott med rökta räkor, tofu stekt i japansk sojasås eller någon fet fisk till dessa sallader. om du gillar rökta räkor kan du göra budgetvarianten och köpa frysta räkor med skal och en flaska liquid smoke (finns på hemköp, årets kap i köket!). sen läger du räkorna i ett foliepaket och häller över lite liquid smoke, japansk soja och klipper över lite persilja. sen lägger du in paketet i mitten av ugnen på typ 200 grader och då kan du stänga av värmen nästan direkt och bara låta allt stå och dra jävligt länge (typ en till två timmar) på eftervärme. sen packar du bara upp paketet och serverar med någon av salladerna och eventuellt någon citronmajonäs eller aioli. sjukt gott och enkelt, så kan du förföra din dejt med mousserande vin under tiden som maten blir klar. gillar ni stärkelse funkar råris bra till.

lizzy mercier


jag köpte just den här skivan på nätet. hoppas den kommer snart.

mutant disco skivorna försvann

support CDON.COM den 22 mars 2007 11:15
Till: therese svensson
Svara | Svara alla | Vidarebefordra | Skriv ut | Flytta meddelandet till papperskorgen | Visa original
Hej!

Tack för ditt mail.

Vi beklagar att vi inte kunnat leverera din beställda vara.

Tyvärr måste vi meddela att varor som inte levererats inom 60 dagar (28 vid betalning med kort) har tagits bort från din order.

Som kompensation för det inträffade bjuder vi på en rabattkod, som ger dig fri frakt vid nästa leverans:

AAXXX

Med vänlig hälsning,
Antti
CDON kundtjänst

Kontakta oss gärna igen om du har fler frågor eller synpunkter, men lämna då kvar tidigare mailväxling då det underlättar vår hantering av ärendet. Tack.


jag bara eh fri frakt? tack antti.

madonna

problemet med madonna är att hon blev religiös vilket är svårt att få ihop med disco ambition fuck off attityden som hon tidigare varit den förste och bäste på. att hon dessutom inte stänger munnen och blinkar vid fel tillfällen är också tydliga tecken på att något gått snett. jag tror för övrigt att madonna och shiloh jolie-pitt tillhör den nya människosorten som kommer efter homo sapiens. klart det blir fel när de måste para sig med vanliga människor. måste kännas ensamt.

jag älskar madonna. men bara till och med "like a prayer".

this just in

idag fyller andrew loyd webber år.

trauma

igår när jag gick på toa såg jag en stor grå spindel sitta och titta på mig vid dörren. jag sprang ut med uppspärrade ögon och sa till k att vi hade en spindel på toa. både jag och k ogillar spindlar vilket är problematiskt. men eftersom vi var i hans lägenhet föll avlägsnarlotten på honom. k skulle försöka spola bort den med duschmunstycket men jag sa att man var tvungen att ta i med hårdhandskarna med spindlar så de vet vem som bestämmer, och jag honom en tidning att mosa den med. sen sprang jag iväg till vardagsrummet och ställde mig på en kudde. k missade (!) dock spindeln och fick bara ett ben, så den försvann. detta är inte bra när det gäller spindlar. man vill inte att de bara ska försvinna för att sedan dyka upp i ens säng eller sko. måste de vara så äckliga? sedan höll jag mig så länge jag kunde innan jag var tvungen att kissa igen. sen när vi skulle sova låg jag i mörkret och hade ångest över att spindeln nu låg i ett vått mörkt utrymme någonstans som luktade kiss och hade blivit av med ett ben.

grace jones veckans 80s disco hjälte



Mar 21, 2007

pickla-pils


jag var duktig på jobbet. skulle till after business på rasoir med moa, men wilsson soto hade glömt säga i utskicket att det var inställt vilket var synd för jag var sugen på gratismat. men jag jobbade in lite texter istället. eller okej EN text. inte plural. pratade med pappa angående pcn och jag måse ha kvitto till den för att garantin ska gälla. doh. fortsättning följer. jag gick till k sen och åt delikat middag; ostronskivlingsallad med spenat, chili, salladslök, lime och akaciahonung (vi härmade den från plockepinn) och så riven vitkål och stekt tofu med skogschampinjoner, chili och tamari. mycket gott. vi drack bedarö bitter till vilket är k´s nya favoritöl. han gillar även pickla-pils.
nu diskar han och jag sitter i sängen, dricker bira och lyssnar på eagles. jag fick dessutom en fantastisk present idag! k hade köpt Bondfilmen "View to a kill" på vägen hem från jobbet! så det är d'rför man ska skriva nätdagbok? för att ens hane ska överraska en med dopaminchock och korvmacka? jag älskar det.

whats your take on analism

vad är dealen med folk som måste dissa andra i sina bloggar hela jävla tiden? så onödigt. lika dumt och onödigt som dolt nummer.

dolt hot avslöjat

det var ju inte pjotr som ringde, det var min värd in spé. när jag flyttar ska jag ha gråbeiga väggar, gigantisk rosa matta, limegrön soffa, brun säng och mintgrönt kök. the end.

Ann1




skrev just om dessa örhängen till metro. det är anette på adrianrecordings som gör dom. fina och nördiga på samma gång. perfekt. finns på rundgång på kristianstadsgatan 14.

hunden är det sämsta djuret

jag gillar inte hunden för jag kan inte identifiera mig med dess intressen, kolla här: sniffa i rumpor, hämta saker, flåsa, lyda, bajsa utomhus. jag bara ehhh hej då hunden, du är fömodligen stenbock and ive never met a stenbock i like.

stilikon??

jag hade ju bestämt igår vem som var veckans stilikon men så glömde jag bort det!!! merde. det var någon i smash hits boken i alla fall. måste tänka.

hannas illustration blev i alla fall superfin (såklart!). det kommer bli den snyggaste artikeln i tidningen.

dolt hot

det ringde just men jag missade det för mobilen låg i jackfickan. det var "dolt nummer", fan jag hatar dolt nummer. så onödigt. det är mest sannolikt pjotr eller snake plissken. men snake sover så det var förmodligen inte han.

i ran

jag vill verkligen se bondfilmen "view to a kill" idag, men jag har inte råd att köpa filmen så jag får vänta tills nästa lön. och så vill jag ha en skitsnygg/äcklig accessoar som liksom är gjort av hår. jag berättar mer sen när jag har råd att lägga labbarna på den. tror jag ska gymma, sen äta fisk med aubergine och tomatsås och hirs (veckans nya råvara i mitt skafferi) och se film hela dagen. låter bra? MYCKET BRA. ska bara skicka en bild till metro och en text till nöjesguiden så borde allt vara klart. hoppas.

hy regim

åh jag är så lycklig. det är dåligt väder ute men jag är inomhus (bra), jag har fått hem alla mina skivor och lyssnar på captain beefheart och dricker kaffe (bra) och imorse var det ett program på P1 om hockeyutrustning (mycket bra). jag fick komplimang för min hy på bilden nedan så jag blev jätteglad och ska tipsa om lite grejer! L300 rengöringslotion + L300 ansiktsvatten för torr hy är fenomenalt och finns på apoteket för en billig penning. sen använder jag lumenes lila dag- och nattkräm för blandhy (den har spf15, vitamin A+E och bäroljor vilket är mycket bra). sen äter jag ju inte mjölkprodukter (vilket kan göra huden röd) eller gluten (vilket kan ge finnar) eftersom jag är allergisk. jag äter dock mycket fisk, nötter, färska grönsaker och bär. och en skitbra grej för huden är att lägga en honungsmask av vanlig honung (+ lite salt och gurkmeja om man känner för det). det var väl allt. men solskyddsfaktor, nötter, fisk, vatten och bär är mina hetaste tips. (vegetabiliskt fett är bra för huden; nötter, frön, olivolja, fisk, avokado. och så är det ju så fruktansvärt gott också.)

åh! jag fick vara så flickig! älskar det.

Mar 20, 2007

Jag och min älskare george-michael.


Han vill aldrig ligga. Tycker han jag är ful?

p.s

observera k´s lakan på bilden under. min mamma har likadana.

smash hits




den fantastiska smash hits boken som jag fick låna av den fantastiska daniel n. smash hits, lois och clark och filmen "alla presidenters män" gjorde att jag ville bli mediahora. det är dock inte som jag trodde det skulle vara. jag trodde det skulle vara stora lokaler, män i trenchcoats och hatt, folk som rökte och skrek "STOPPA PRESSARNA!" och en redaktör som var rufsig i håret och skrek. i verkligheten sitter alla med hörlurar, pratar bara via msn fastän man sitter en meter ifrån varandra och är artiga, moderna och äter bara GI sushi och har parmiddagar med lamm varje lördag.

varning!

definitivt inte lika äckligt som kycklinglever, men illa nog var den där findus laxugnsrutormatgrejen jag köpte på ica för att den var på rea för 19 kronor MEN NU FÖRSTÅR JAG JU VARFÖR DEN VAR SÅ BILLIG. den smakade inte bra. vilket jag naturligtvis kunde räkna ut. jag vet inte ens om det var lax i överhuvudtaget eller om det bara var rosa potatismjöl. örk. och så en vidrig tomatsås till. popcornen räddade middagen dock. samt sjukt mycket maldon salt.

torkad frukt du är min bästa vän

puh. wow, vilken trevlig vardag. efter att ha jobbat på k´s data gick vi ut, tog en espresso på solde och åt lunch på izikuri eller vad det nu heter - det som ligger vid st petri kyrka i alla fall. k åt gyoza och jag tog en råris joo. så himla bra, jag älskar råris. sen gick vi till stammispuben och drack newcastle och tittade när det regnade utanför. sen kom nils förbi och hämtade upp k för de skulle ha herrmiddag och äta soppa (jag bara "vilken soppa ska ni äta?" k bara "blomkålsoppa" jag bara "ÖÖÖHHHHH!"). så jag knallade hem via lidl där jag bara hittade äckliga saker samt billig kattmat så jag tänkte att de kanske hade god mat på ica så jag gick in där och köpte köttbullar och findus laxugnsrutormatgrej. i kön träffade jag mattias kroon som hade handlat choklad och glass och jag sa att jag önskade att jag någongång kom på honom att handla typ ostbågar eller något. så vi snackade lite om datorer och jobb och skildes åt och så knallade jag hem och åt popcorn och lax till middag. jag slöade lite i soffborgen och tittade lite på tv till dessert, det som bjöds som underhållning var "vi äter oss till döds" (idioter), "gilmore girls" (sjukt enerverande) samt "simpsons" (halvtrist). sen fick jag nog, gav katterna mat och gick hem till k, så nu sitter jag i sängen i pyjamas och lånar hans data och äter sojayoghurt med nötter och torkad frukt. som en dröm.

Rip kaffe och konst


Var ska alla indiedjs fika nu?

äpple skärp


gina tricot har gjort ett marc jacobs -97 äpplebälte. är det nu man ska säga "bättre sent än aldrig"?

ändrade planer

vi skulle gå till kaffe&konst för en kaffeslurk och social stund, men så glömde vi bort att det var tisdag idag så vi får ändra planerna. jag tyckte vi skulle gå till kallbadhuset och ta vår kaffe där för det kommer ju snart ramla ner i vattnet, men vi får se. k ska köpa ny spirulina och sånt så det blir kanske solde och en promenad i kungsparken istället. jag vill gå på något museum också. det negativa med museum är att det finns barnfamiljer där med GULP barn.

PC update

garantin på min pc hade som tur var inte gått ut än så jag ska skicka in min trasiga adapter så jag kan få en ny. herreminje vilken tur. den kostade nämligen 1500 kronor om jag hade varit utan garanti. det är sol ute. jag har just skickat sista fredagstexten till metro. k blödde näsblod i morse. det lustiga var att han känt på sig i två dagar att han skulle blöda näsblod ur just den drabbade näsborren. skumt. han har för övrigt en näsborre som är mindre än den andra så den får jag inte in fingret i. inte för att jag försöker så hårt visserligen, det är ju inte min näsa till att börja med. jag åt kaffe, torkad frukt, nötter, ägg och blåbärs/hallon-smoothie till frukost. det var jäkligt gott. nu sitter k och läser och skär i något papper för vi turas om om hans dator. thank you thorn.

Now rules igen



Now rules



Royal pineapple


Idag ska jag klä ut alla döda ting i glasögon; ja. Men först ska jag äta upp ananasen till lunch.

Indiebikinis


Till salu på åhléns.

Mar 19, 2007

social lektion 1

okej, nu har jag ölfikadate med två kompisar i veckan (förhoppningsvis om inget skiter sig alltså); dansmusen och andreas haugaard! hurra. tessan kunde. nu ska jag kissa och äta. ska jag börja prata om mig själv i tredje person resten av veckan kanske? nej det var nog den sämsta idén jag haft i hela mitt liv.

jag vill nu: äta, hångla, se 8 1/2 eller twin peaks och sedan sova.

Ägg, sex och teknik; vad kom först?




väldigt fina äggkoppar som jag köpte idag för 20 kr styck på åhléns. jag behöver nytt allting till min lägenhet in spé. och jag behöver även en äggkopp hos k. han äter ju inte ägg för han är en fredlig överkvalificerad fisk, så jag sitter där och dräller med ägget i handen när vi äter frukost. inte artigt. jag gillar rund mat som man kan kupa handen om (om du drar liknelser till pungen nu är det DU som har snuskig fantasi inte jag!). avokado, ägg, dumplings och bär är det finaste jag vet. jag älskar även blommor i rund form - pioner och hortensior. svårskötta men ack så vackra. nu ska jag gå hem till k och äta sen middag. på torsdag blev jag bortbjuden på storslagen lyxomiddag hos I LOVE! damerna! åh jag kan knappt bärga mig. när tekniken sviker får IRL hoppa upp och ta dess plats. det är förmodligen en läxa jag ska lära mig här; att inte fastna så i datorn och tekniken utan vara mer (argh) utomhus och socialisera. som om inte msn räcker...

hoppas jag får hångla ikväll. annars kommer jag nog börja böla. note to self: försök aldrig dra ner på zoloften när du ska flytta och din navelsträng till allting (läs: tekniken aka livet) pajjar.

nytt typsnitt, gammal ASS




jag har en ad ass i knät. han bara "hej jag gjorde ett nytt typsnitt". jag bara hahahahahahahahahahahahahahahahahaha - var är min valium?

note to self

mina läppar är vita när jag vaknar. jag måste slå upp varför.

KUKEN är copywriter

eller nej jag ska inte ta livet av mig. jag ska skriva tre texter till som buffert/förvirringssafety samt supa skallen av mig i mycket små små rosafärgade bitar med grått i.

hej då

vad betyder hör och höpna? jag ska ta livet av mig? förmodligen. nu pratar jag med chefen i telefon, det har tydligen blivit något missförstånd här nu. vilken överraskning. detta är missförståndets månad. jag ska gå och lägga mig och vakna i april.

fuck hunden




kuddar i form av rosa HO HEELS - kan det bli bättre? förmodligen inte. kuddarna kostar 25 kronor på IKEA och såldes som HÖR OCH HÖPNA tuggleksaker åt hundar!!!! hunden är ju det sämsta djuret. (detta är också den enda mening jag kan säga på spanska, typ; pero el perro es el animal peor). fuck hunden.

Snorgrönt




linne från H&M 98 kronor! måste köpa lila också. det regnar ute. ska jag gå till k eller ej? det är frågan. vill se tv och sova och vara arg på räkningar.

vad händer med tekniken!

det är något skumt i görningen vad gäller tekniken. det verkar vara en 2007-bugg. jag har haft problem med räkningar jag betalat, som jag sedan fått brev om att jag INTE har betalat fastän jag HAR betalat. två gånger har jag inte orkat kolla upp det så jag har betalat DUBBELT så jag sedan fått tillbaka pengar, och jag har även faxat in kvitton på en grej så de ska fatta. jag fattar inte??!!! och min dator har gått sönder OCH mina hörlurar har börjat glappa!!! nu ringde just min gamla sambo mackan och sa att han hade fått något brev från elbolaget jag redan betalat samt gett min nya adress till. så jävla skumt. vad håller alla på med? teknikens under är helt väck. folk överskattar alltid tekniken vi använder i vardagen. ska man behöva ringa varje gång man betalar en räkning och säga att man gjort det? jag ska fan skriva en insändare.

when i was young i never needed anyone

jag drack kaffe med kim från skånes bästa band NOW. för jag älskar kraut och för att jag ska skriva om dom. kaffet var gott men jag blev inte så pigg av det som jag hade hoppats. efter kaffet och minglet (vi satt på akademibokhandelns café) tog jag en sväng i några affärer. på monki hade de fina satängjackor som vanligt men jag har ju en fin svart med paljetter på redan så jag får inte köpa en till fastän jag vill. och jag tittade på några halsband de hade som jag velat köpa länge, men jag får vänta lite till för nu har jag inte råd. sen gick jag till accessorize eller vad de nu heter och skulle titta på en genomskinlig väska jag sett i ELLE, men den hade inte kommit in så jag gav tjejen i kassan mitt nummer så hon kunde fashion-rapportera mig när den dök upp. jag gick såklart även förbi H&M där jag köpte ett snorgrönt ekologiskt linne och testade en turkos ögonskugga som jag fick ont i ögonen av så jag fick gå hem kvickt som ett jehu och tvätta bort sminket. det var inte bra. nu är jag helt rödögd. men jag åt en god lunch: rökt lax med sallad. delikat må jag säga. ska ringa hanna nu och fråga om hon vill göra ett illustrationsjobb, sedan ska jag gå hem till k och låna hans dator. sen blir det asiatisk middag, twin peaks och bara ta det lugnt. jag är fruktansvärt trött idag. ska jogga imorgon och gå till konsthallen.

på besök

jag var på middag hos k´s föräldrar igår. det var fantastiskt trevligt men jag var väldigt nervös innan. som tur var gick det snabbt över - nervositeten alltså. vi drack champagne och åt chips och k fick ett våffeljärn och twin peaks boxen (han har ju fyllt år). sen åt vi kyckling med sojayoghurtsås, rostade potatisklyftor och bönmos. till dessert var det kaffe, limoncello och sorbet + tofuglass. väldigt gott. och de var så trevliga!! jag blev så glad, herregud vilken tur att de var rara. sen kollade vi igenom k´s gamla skivor och hittade en del bra vi tog med oss (jane fondas workout skiva! flock of seagulls! grace jones! tone loc!) och tog taxi hem eftersom det blåste hårt och vi orkade inte stå ute och vänta på bussen för då skulle säkert våra hattar blåst av och vi skulle inte orkat springa efter dom som någon jäkla papphammar.

plast bananas




jag är tokig i plast. och ananas.

Plast jag är fast för plast



Mar 18, 2007

dagens idol: tina turner




mitt mikroskop


apropå saker jag inte hittar - jag har även ett mikroskop som man kan koppla in till datorn. det är rätt fräckt. synd att jag inte hittar det. får kolla i mina skåp. ett skåp bredvid sängen innehåller en strandväska, en korsstygnsbroderad tavla av en katt med handväska samt en batman-mask. jag tror att om jag gräver där kanske jag hittar den. k är mycket intresserad av att testa mikroskopet så jag ska kolla efter det nästa gång jag städar, vilket tyvärr borde bli imorgon eller tisdag. i need a hero.

work it


jag har just skrivit klart två artiklar, en halv intervju, är snart klar med en metrotext och har joggat, duschat och ätit fisk + sallad till lunch. k sitter i vardagsrummet och ser på tv medan jag lånar hans dator. det är fint väder ute igen. nu ringer min mobil! MEN jag hittar den inte?!!!! typiskt. jag tror jag lagt den på något smart ställe som vanligt. får kolla jackfickan, vänta.