Ingredienser
4 portioner
2 fänkålsstånd
1 rödlök
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
500 g fylld färsk pasta, till exempel valnöt/gorgonzola
½ dl torkade marinerade cocktailtomater
1 kruka färsk basilika
Sås:
2 dl mini fraiche / sojagrädde
1 msk balsamvinäger
salt + peppar
DO IT:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär fänkål och rödlök i tunna skivor på längden. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Droppa på olja och strö över timjan, salt och peppar. Rosta grönsakerna tills de är mjuka, ca 15 min.
3. Sås: Koka upp mini fraiche/sojagrädden med balsamvinäger, smaka av med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll av genom durkslag.
5. Halvera tomaterna och grovhacka basilikan. Blanda pastan med de ugnsrostade grönsakerna, tomaterna och såsen. Garnera med basilika.
från dn.se
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment