jag gjorde en god fiskgryta/soppa som stod och lagade sig själv medans jag tog en dusch efter hemkomst från gymet. såhär gjorde jag:
- ta en stor kastrull och häll i olivolja, grovhackad gul lök och, när det tagit färg, 2 vitlöksklyftor (ha i mindre om du är klen). när allt fått färg har du över ca 3/4 delar av en burk krossade tomater, 1-2 dl vatten samt en fiskbuljongtärning (eller fiskfond).
- rör om och lägg i 1 fryst pangasiusfilé (det är en god vit fisk som alltid finns i frysdisken, du kan naturligtvis tina den innan och ha i på slutet men jag tycker det är lamt så jag kör alltid i den fryst direkt i kastrullen för orka liksom)
- under tiden det puttrar kan du göra vitlöksmajonäsen - ta en liten skål och klicka i en bit (lätt) majonäs, salta, peppra och hacka/pressa i en halv vitlök. ha i lite kapris och rör om. om du vill kan du säkert ha i hackade örter eller nåt istället för kaprisen.
- när fisken är mjuk kan du skära upp den direkt i kastrullen i några mindre bitar. häll i lite balsamicovinäger samt ca en handfull röda linser.
- gå iväg och se tv, hångla eller duscha och kom tillbaka till kastrullen efter ca 10 minuter så är allt klart.
- servera i skål med en klick av majonäsen över + bröd om du tycker det är gott och inte är ortorektisk.
vill du köra riktig crosscheck cooking skippar du linserna och slänger bara i allt i kastrullen på en gång och låter puttra medan du powerduschar i 20 minuter. släng sedan på lite klippt persilja och/eller färdigköpt aioli så har du middag innan du hunnit säga CROSSCHECK COOKING.
No comments:
Post a Comment