när jag inte jobbar vill jag allra helst hångla med åke, dyssla och laga mat för det är så väldans trevligt, och jag vill bland annat göra en breadpudding som bland annat nigella så fint gör i hennes bok "nigella bites" (det är ju min andra smekmånad med nigella). kolla hennes delikata inledande beskrivning (- att läsa bra matjournalister är som att hångla med dem samtidigt som man känner smaken de beskriver.)
My Grandmother's Ginger-Jam Bread and Butter Pudding by Nigella Lawson
This recipe comes from my maternal grandmother’s recipe folder, a wonderfully retro piece of design, circa late sixties, early seventies. Bread and butter pudding has, I know, gone from stodgy disparagement to fashionable rehabilitation and back to not-that-again clichedom, but I am not prepared to let any of that bother me.
This version uses brown bread rather than white, and between the buttery sandwiches is heaped chunky-hot ginger jam, sometimes sold as ginger marmalade, but most usually, if quaintly, as ginger conserve; on top is sprinkled Demerara sugar mixed with aromatically warm ground ginger, the spice of the old-fashioned English kitchen. My grandmother, more austerely, used milk; I go for mostly cream: nothing creates so well that tender-bellied swell of softly set custard.
se receptet här: http://nigella.com/recipes/recipe.asp?article=216&area=12
jag vill göra den till jul, plus hennes majs pudding/soufflé som tydligen verkar passa alltförväl till en god bit skinka. aka RÖV. (naturligtvis gör jag dem alla gluten- och laktosfria men de vet jag ju att ni vet, samt hur ni vet hur man nu skulle göra det.)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment