cole slaw med olika rotfrukter:
- strimla vitkål, rödkål, schalottenlök, fänkål, rödbetor (ljusa), rova, morötter, rädisor
- blanda i en stor skål tillsammans med yoghurt, salt, svartpeppar, mynta, körvel, citronsaft, olivolja
- mjuka upp savoykål, grönkål, lila kål genom att sjuda i kycklingbuljong.
- grilla bröd och gnid en vitlöksklyfta över den krispiga ytan så det får smak.
- lägg ansjovisfilé och panscetta i en ungsform (eller stek i panna). när det blivit fräsigt och klart, tar man ut det och blandar ner kålen (men spara buljongen).
- ta fram en stor ugnsform och varva brödet, panscetta/kålröran med fontinaost och parmesan så det blir som en slags lasagne. avsluta med ett lager bröd och ost och häll över kycklingbuljongen. ha i ugnen i 35-40 min.
- smält smör i kastrull och ha i salviablad.
- servera i skålar med salviasmöret över.
1 comment:
Sauerkraut, med varm "köttbit" till
Mums
AONK
Post a Comment