Dec 10, 2007

auberginehamburgare med mozarella



jag gjorde en snabb och jättegod hamburgare/minilasagne. jag stekte tunna aubergineskivor i olivolja. saltade och pepprade. när de blivit mörka och genomstekta, la jag på mjölkfri mozarella på varje aubergineskiva (mjölkfri ost finns på astrid och aporna men 0m du gillar svennemjölk kan du ta vanlig mozarella). sen skar jag en stor tomat i tjocka skivor och la i stekpannan tillsammans med lökskivor. när allt blivit varmt varvade jag det på en tallrik och saltade och pepprade. dijonsenap och tomatbaserad pesto har jag istället för senap och ketchup. romansallad (journalistens val), eller färsk spenat är säkert gott till men det hade jag inte.

3 comments:

Anonymous said...

Gillar att det är en smink, party, nörd och mat-blogg allt i ett! kram L.G

Anonymous said...

Romansallat är sannerligen författarens val min kära ungmö.

Therese Svensson said...

ungmö?