Passato di fave con scampi
Passerad bönsoppa med havskräftor, program 5
Ingredienser till 4 personer:
2 msk extra jungfruolja
1 st schalottenlök
2 hela vitlökar
1 kvist färsk timjan
400 g spritade bondbönor
eller 400 g Cannellinibönor
5 dl kokande vatten
20 färska basilikablad
8 st havskräftor
1 hel vitlök
1 krm fänkålsfrön
salt, svartpeppar
extra jungfruolja
Gör så här:
Fräs upp lök och timjan i oljan på medelvärme. Löken ska mjukna utan att brännas. Ta bort timjankvisten. Lägg i bönorna, rör om tills alla bönorna blivit glansiga av oljan. Slå på vattnet, låt småkoka, färska bönor ca 15 minuter, förkokta Cannellini ca 5 min. Plocka upp några hela bönor till dekoration. Ta kastrullen från plattan, lägg i basilikan och mixa till slät kräm.
Skala havskräftorna. Lägg en hel skalad vitlöksklyfta och fänkålsfrön i en stekpanna med lite olivolja. Hetta upp och stek kräftorna 20 sekunder på varje sida. Slå upp soppan i skålar och stick ner havskräftorna.
No comments:
Post a Comment