skip to main |
skip to sidebar
jag köpte ostronskivling och tryckte på google
från
taffel.se Recept: Friterad ostronskivling med kaprismajonnäs
Receptmakare: Jens Linder 4 portioner tid 20 minuter
- 1 liter ostronskivling
- salt
- Till panering och fritering:
- vetemjöl
- 4 ägg, vispade
- 2 dl ströbröd, gärna panko
- 1 liter matolja
- Till kaprismajonnäs:
- 1 äggula
- 1 dl kapris
- 1 tsk pressad citron
- 1-2 krm salt
- svartpeppar
- 1 1/2 dl majsolja
- eventuellt lite vatten
- Börja med majonnäsen. Rör ihop äggula, kapris, citron, salt och peppar i en skål. Tillsätt oljan, under kontinuerlig vispning, först droppvis, sedan i en tunn stråle tills blandningen blir slät och tjock. Tillsätt vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av.
- Dela den hopväxta svampen i fyra delar (buketter). Panera dem noga genom att vända i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbröd. Skaka försiktigt av överflödigt ströbröd. Om paneringen inte täcker, panera en gång till.
- Hetta upp oljan till 180°C. (En liten brödbit ska bli gyllene på 1 minut. )Lägg ner svampbitarna en i taget med 10 sekunder emellan. Fyll inte frityrgrytan för mycket, då blir temperaturen för låg. Fritera tills svampen får en fin gyllene färg, ca 2-3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med majonnäsen vid sidan om.
No comments:
Post a Comment