Sep 30, 2008

jag köpte ostronskivling och tryckte på google

från taffel.se

Recept: Friterad ostronskivling med kaprismajonnäs

Receptmakare: Jens Linder 4 portioner tid 20 minuter

  • 1 liter ostronskivling
  • salt
  • Till panering och fritering:
  • vetemjöl
  • 4 ägg, vispade
  • 2 dl ströbröd, gärna panko
  • 1 liter matolja
  • Till kaprismajonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 dl kapris
  • 1 tsk pressad citron
  • 1-2 krm salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl majsolja
  • eventuellt lite vatten
  1. Börja med majonnäsen. Rör ihop äggula, kapris, citron, salt och peppar i en skål. Tillsätt oljan, under kontinuerlig vispning, först droppvis, sedan i en tunn stråle tills blandningen blir slät och tjock. Tillsätt vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av.
  2. Dela den hopväxta svampen i fyra delar (buketter). Panera dem noga genom att vända i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbröd. Skaka försiktigt av överflödigt ströbröd. Om paneringen inte täcker, panera en gång till.
  3. Hetta upp oljan till 180°C. (En liten brödbit ska bli gyllene på 1 minut. )Lägg ner svampbitarna en i taget med 10 sekunder emellan. Fyll inte frityrgrytan för mycket, då blir temperaturen för låg. Fritera tills svampen får en fin gyllene färg, ca 2-3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med majonnäsen vid sidan om.

No comments: